Ovocný dort s želatinou

Dorty Doba přípravy: 1 hod - 2hod se vším všudy 5 názorů

Dorty Doba přípravy: 1 hod - 2hod se vším všudy 5 názorů

Suroviny

Těsto:
150 g polohrubá mouka
150 g cukr moučka
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
5-6 lžic teplé vody
Ostatní:
Ovoce:
kiwijahody (dá se použít jakékoliv)
2 ks Zakysaná smetana
2 ks Vanilkový cukr
1 balíček Cukrářská želatina

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, vajíčka a prášek do pečiva smícháme, přilijeme 6 lžic vody. Těsto musí být řidší, když bude moc husté, upečeme sušenku.

  2. Vylijeme do dortové formy a dáme péct. Pečeme asi na 200°C, dokud není vršek dozlatova, vnitřek zkoušíme špejlí či párátkem. Když je korpus upečený, vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout.

  3. Smícháme si zakysané smetany s vanilkovými cukry a potřeme jimi vychladnutý korpus, poté poklademe ovocem a připravíme si želatinu.

  4. Návod na přípravu želatiny bývá na balíčku. Nechávám korpus celou dobu s dortové formě, aby mi z něj potom želatina nestekla.

  5. Nakonec se dort dá vychladit do lednice a je hotový.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem našla kdysi na internetu, dort mi chutnal a zkoušela jsem ho dělat s různým ovocem. Nejhorší je na něm tvrdé ovoce, jako jablka, ale dají se také použít, akorát při jezení z dortu padaly. Na těchto stránkách jsem ho ještě neviděla, tak přidávám.

Komentáře k receptu Ovocný dort s želatinou

  • casino casino

    Mariana:
    Hladkou:-))

    Odpovědět

  • Mariana Mariana(neregistrovaná)

    Mužů se zeptat, když nemám polohrubou mouku, mám použit hladkou nebo hrubou? Děkuji

    Odpovědět

  • Leys Leys(autor receptu)

    To jó, ale nebude to tak rychlý a super-jednoduchý :-)) mě se právě líbí, že u tohodle korpusu nemusím nic našlehávat a příprava těsta zabere tak dvě minutky (a krému ještě méně), proto ho peču úplně nejčastěji a ty pracnější- všelijak našlehávací dorty, si nechávám jen pro zvláštní příležitosti :-)

    Odpovědět

  • Di Di(neregistrovaný)

    Když vajíčka našleháte s cukrem (raději pískovým), přidáte horkou vodu (1 lžíci na každé vajíčko), a pak opatrně vmícháte mouku (stačí 120 g, já dávám hrubou), budete mít úžasně nadýchaný piškot a nemusíte tam dávat žádný prášek do pečiva. Obloha vypadá dobře.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-pLuci dobréé!!;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: dort s ovocem a želatinou dort se želatinou želatinový dort s ovocem dort s želatinou želatinový dort ovocný želatinový dort ovocný dort piškotový dort s ovocem a želatinou dort s želatinou a ovocem piškotové těsto na ovocný dort s želatinou dorty se zelatinou dorty s želatinou želatinový ovocný dort korpus na ovocný dort zelatina na dort jednoduchý ovocný dort dort se želatinou a ovocem piškotový dort s ovocem piškotový ovocný dort se želatinou dorty s ovocem a želatinou