

Rychlá marináda na kuře
Suroviny
- Česnek - 3 stroužky (a více)
- Worchester
- Sójová omáčka
- Grilovací koření
- Sušený tymián
- Feferonka
- Olej
Postup přípravy receptu
Nalijeme si do mísy olej, česnek rozmačkáme, přidáme sójovou a worchestrovou omáčku, obojí podle chuti, nasypeme grilovací nebo steakové koření a sušený tymián (na kuřeti je hezky cítit).
Vše smícháme, nakonec nasekám feferonku a promnu jí trochu do masa. Poté naložíme naklepaná kuřecí prsa (nudličky, stehenní řízky) a necháme nejlépe do druhého dne v lednici.
Poznámka od kuchařky
Marináda je pro ty, kteří mají rádi slané. Žádný gurmánský zážitek to není, ale pokud potřebujete rychlou marinádu z levných ingrediencí, které jsou doma běžne dostupné, je to to pravé.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlá marináda na kuře
-
Darkradiator: Tymián je trvalka, na jar začni polievať, opuká
-
Já jsem jí ještě na nic jiného nezkoušela, takže u mě je zatím jen na kuře
-
Darkradiator: nejsi sama, taky mi všechno uschne, dříve, nebo později
Marinády mám ráda, maso je hned jiné, když je namarinujeme
. A kde je feferonka, to já můžu. Určitě se dá použít nejen na kuře
-
děkuji. Tymián jsem měla doma také čerstvý, ale uschnul
Asi to s čerstvýma bylinkama neumím.
-
jednoduchost...a vo tom to je...
tymián mám na balkoně čerstvý, tak to s ním vyzkouším
a dávám bodíka
-
koření se dá použít asi jakékoliv. Já dávám grilovací nebo steakové, protože obsahuje sůl (a sůl by se mi tam zdála málo). Občas přidám červenou mletou papriku a tak vůbec s tím kořením se dá dost šachovat.
Skoro nikdy ta marináda není stejná, má to stovky variací, zhruba tolik, kolik se dá koupit kořenících směsí
-
kromě toho tymiánu dělám podobnou marinádu,někdy přidám malou lžičku solamylu ...ten maso zkřehčí,nakládám většinou přes noc i s masem.Velmi se mi osvědčilo koření na vepřovou pečeni ...místo grilovacího...je jemnější a víc nám chutná
-
...+1 vyzkouším