Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 839 kJ / 1 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,33 g |
Tuky | 88,00 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 941 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 177,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
*Použil jsem čokoládu Côte ďOr se 70% kakaa a 35% smetanu.
*Na prezentační foto jsem použil na posyp jemně nastrouhanou bílou čokoládu, na řezu je potom použito kakao.
*Může se stát že když smícháme čokoládu se žloutky že nám hmota ztuhne a vytvoří se chuchvalce. Nic se neděje po přidání dvou lžic šlehačky (jak je uvedeno v receptu) se směs opět rozpustí.
*Mousse můžeme podávat také ve sklenicích nebo udělat jako klasický kulatý dort proložený piškoty máčených v pomerančovém likéru.
*I když tento recept uvádí že je na čtyři porce, z daného množství lze vytvořit až šest těchto minidortíčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 5. 2012 23:01
Vyzkoušeno, vynikající, přidala jsem s dovolením foto, nemám to tak dokonalé, ale chuť je úžasnááááá díky moc
24. 2. 2012 21:51
kvinek: Už jsem se lek že vám pěna nechutnala nebo že se nepovedla Těší mě že jsem alespoň malou částí přispěl k úspěchu
23. 2. 2012 21:34
Milý Miqueli, musím se na Vás zlobit. Vaše pěna přispěla k bleskovému záhadnému zmizení dortu, který byl plánován min. na 3 dny (byl opravdu velký ). Budu však ráda, pokud ten uschovaný chudáček vydrží do rána - momentálně se třese v koutě ledničky a čeká na svůj osud (nezvratný)
Ne, teď bez legrace, pěna v kombinaci s pomerančovou šťávou a odlehčeným šlehačkovo-zakysankovým krémem je úplně skvostná, přítel prohlásil, že je to jeden z nejlepších dortů, co kdy jedl a proto Vám také patří můj dík
Ne, teď bez legrace, pěna v kombinaci s pomerančovou šťávou a odlehčeným šlehačkovo-zakysankovým krémem je úplně skvostná, přítel prohlásil, že je to jeden z nejlepších dortů, co kdy jedl a proto Vám také patří můj dík
22. 2. 2012 23:47
kvinek: Jé děkujivelice mě potěšilo že se někdo nechal inspirovat mým receptem Mě osobně tato pěna chutná že je tam cítit ten pomeranč, že to není jen samotná chuť čokolády
22. 2. 2012 21:04
Dnes jsem se nechala inspirovat touto pěnou a vytvořila příteli ke svátku dort. Jako podklad celozrnný piškot pokapaný pomerančovou šťávou, na to trochu punčoviny z odřezků (vykrajovala jsem srdce). Dále tato čoko mousse (bez pomerančové kůry), vrstva piškotů zvlhčených pomerančovou šťávou a vrstva šlehačky smíchané se zakysanou smetanou se ztužovačem. Zdobeno oběma krémy a lemováno trubičkami. Dort jsme zatím nenakrojili, ale samozřejmě jsem při zdobení neodolala a ujídala a musím říct, že je pěna výbornááá Jelikož jsem ale měla pouze 55% čokoládu, je krapet sladší, tak snad to stáhne ta pomerančová šťáva. Příště, pokud budu pracovat se stejnou čokoládou, nebudu žloutky sladit.
Velmi sympatické je i tepelné zpracování žloutků - všechny čokoládové pěny, na které jsem doposud narazila byly se syrovými vejci
Každopádně za nápad i recept ještě jednou autorovi vřele děkuji Doufám, že brzy přibude zase nějaká skvělá pochoutka
Velmi sympatické je i tepelné zpracování žloutků - všechny čokoládové pěny, na které jsem doposud narazila byly se syrovými vejci
Každopádně za nápad i recept ještě jednou autorovi vřele děkuji Doufám, že brzy přibude zase nějaká skvělá pochoutka
8. 2. 2012 17:37
Irrena: Měla by.Já už jsem to dělal několikrát a vždy mi to zůstalo na té pěně
8. 2. 2012 10:49
KrásaJeště dotaz, když se ta folie odstraní, čokoláda zůstane na hmotě?????
7. 2. 2012 11:10
Krásné a určitě moc dobré!
6. 2. 2012 17:17
jééééžíš to musí být dobré
6. 2. 2012 09:43
Děkujivšem za body a komentáře
5. 2. 2012 20:50
Máš zlaté a šikovné ručičky
5. 2. 2012 20:35
jůůůů to se mi líbí
5. 2. 2012 19:04
Hned jsem si myslela, že to bude Tvůj recept, už podle fotky. Mousse mám ráda, tohle je zajímavé pojetí
5. 2. 2012 18:44
co dodat, fakt nádhera
5. 2. 2012 18:31
super
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 2 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 4 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vytvořit jedlou kytici plnou sladkých jahodových květů? Naše video vás to naučí
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: recept na cokoladovy mousse čokoládový mousse cokoladove mousse čokoládový mousse dort cokoladovy mousse recept čokoládovo pomerančový dort recept čoko mousse cokoladovy dort mousse čokoládový mouss čokoládový pomeranč pomeranč v čokoládě recept pomerančový mousse čokoládový dort s pomerančem recept na mousse italský mausse dort s pomerančovou příchutí pěna s pernikovou přichuti čokomosse mouss dezerty čokoládové mousse dort
Suroviny: žloutek, med, cukr krupice, ořech muškátový, pomeranče, čokoláda hořká, smetana, čokoláda hořká, kakao, jahody, ostružiny, pomeranče
Čokoládový mousse s jemnou příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmLX
24 názorů