Farmářská sekaná v listovém těstě

suslajda Kuchařka: suslajda

Mleté maso 2 názory

Suroviny

500 g mletého masa (vepřové + hovězí)
1 velké oloupané a nastrouhané jablko
1 větší očištěná nastrouhaná mrkev
1/4 očištěného nastrouhaného celeru
1 lžíce kremžské hořčice
50 g nastrouhaného kvalitního sýra
sůl
pepř
podle potřeby strouhanka
kmín
1 rozválené listové těsto na pečícím papíře
3 vařená vejce na tvrdo
Na potření:
1 vejce
2 lžíce zakysané smetany
Na posyp:
hrubá sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso promíchejte v míse s jablkem, mrkví, celerem, hořčicí, nastrouhaným sýrem, solí, kmínem a strouhankou. Propracujte tak, aby vám vznikla vláčná a tvárná směs. Připravte si listové těsto, doprostřed těsta dejte polovinu masa . Na maso dejte vařené vejce pěkně za sebe, zakryjte zbylým masem a vytvarujte do podlouhlého válečku.

  2. Zabalte do listového těsta tak, aby vznikl balíček. Potřete rozšlehaným vejcem promíchaným se zakysanou smetanou. Těsto několikrát propíchněte, posypte hrubou solí a kmínem.

  3. Vložte do rozehřáté trouby na 180°C pečte zhruba 60 až 90 min. Doba pečení je orientační, já asi po 20 min. přikryla alobalem, před dopečením jsem sundala a dopekla do křupavé kůrčičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 284 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Farmářská sekaná v listovém těstě

Tématické fráze: sekaná v listovém těstě sekana v listkovem teste mleté vepřové maso recepty v listovém těstě maso v listovem teste mleté maso v listovém těstě sekaná s vejci v listovém těstě youtube recepty sekaná vepřovaá sekana v listovém těstu vepřová sekaná v listovém těstě farmařska sekana s vejcem recept farmářská sekaná pečeně vepřová pečeně v listovém těstě sekana pecene v listovem teste farmářova sekaná v listovém těstě youtube sekaná v listovém těstě sekana se žampiony v listovém těstě listové těsto že sekanou sekaná pečeně v těstě mleté vepřové v listovém těstě

Zapomněl/a jsem heslo