Bramboráky se škvarkama

cekrops Kuchař:

Doba přípravy: 1 PT1H00M 4 porce Bramborová jídla 7 názorů

vypadají obyčejně ale ....ta chuť ! :-)
57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

6 ks Brambory
Škvarky (hrst)
5 stroužků česneku
Sůl
Vajíčko
Majoránka
Libeček
Pepř
Strouhanka
Sádlo
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na jemném struhadle nastrouháme brambory. Z nich vymačkáme vodu, kterou slijeme do hrnečku. Až se na dně usadí škrob, tak vodu vylijeme a škrob přidáme do směsi.

  2. Škvarky nakrájíme a taktéž přidáme do směsi.

  3. Přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, sůl a další koření - přiměřeně, dle své chuti. Můžeme zahustit strouhankou.

  4. Smažíme na sádle do zlatova.

Poznámka

PS: Již osmaženou stranu bramboráku potřeme lehce sádlem z pánvičky (štětečkem).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Bramboráky se škvarkama

  • misza misza

  • JezulkaS JezulkaS

    Škvarky nebo uzené, obojí je :-p:-p v bramboráku.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • 1974andrea 1974andrea

    Já taky někdy dávám domácí škvarky, pokud je teda mám;-) a někdy uzené. Všechno, co má něco společného s bramboráky, mám moc ráda:-p:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Mňam:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Takové dobrůtky mám ráda...:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle je u nás prastarý recept (říkáme tomu halušky so škvarkklemi), naši to pekli přímo na tálu na kamnech... ach joo kde ty doby jsou....:-p:-p:yes::yes:Na pánvi to není ono.....
    a Ratha do toho teda netahej ju ;-);-)je to urážka starého rodinného receptu

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo