Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 110 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,60 g |
Tuky | 31,13 g |
Vláknina | 21,64 g |
Cholesterol | 584 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 216,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám z Bulharska, i když některé ingredience jsem pozměnila. Nemohla jsem dlouho recept najít, tak jsem dělala jiný-je v podobných. Místo lilku jsem dala cuketu....tento Monastýr je výborné jídlo a do horkých dnů přímo dělaný, dá se jíst i studený! Doporučuji vyzkoušet!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2013 08:34
tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
12. 5. 2013 07:33
paráda
1. 9. 2012 12:50
sasulka:Sasulko, jsem ráda, že chutnalo
1. 9. 2012 11:54
džuveč byl výborný
20. 6. 2012 21:17
+
20. 6. 2012 12:41
No tak toto vypada senzacne tuhle kombinaci do cervena mame tuze radi a kdyz ctu ingredience, tak vim, ze to bude tutovka šmakovka
prubnu to, to si manžula pochutna
jo a po dlouhe dobe si ukladam
prubnu to, to si manžula pochutna
jo a po dlouhe dobe si ukladam
20. 6. 2012 11:57
Tak já bych si taky pochutnala, tuhle kombinaci surovin já můžu. A krásná fotka Jani
20. 6. 2012 11:12
Joj, to musí být dobré
20. 6. 2012 09:54
cathleen:Cathleën, děkuji za pochvalu, od tebe mě to obvzlášť těšííí
20. 6. 2012 09:31
Recept vypadá slibně, vyzkouším. A opět se ti, Jani, povedly nádherné fotky
19. 6. 2012 21:13
19. 6. 2012 21:07
19. 6. 2012 20:32
Džuveč znám, velká dobrota a tahle varianta vypadá skvěle. To se musí zkusit!
19. 6. 2012 20:23
džuveč je super jídlo, vyzkouším,
19. 6. 2012 18:56
pamatujete,jak se kdysi prodával v konzervách? i ten jsem měla moc ráda natož tuhle dobrotu..zítra bych chtěla uvařit..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 6 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 50 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 3 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 4 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 4 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 5 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 5 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 6 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: džuveč z mletého masa balkánský džuveč džuveč dzuvec s mleteho masa bulharský džuveč dzuvec recept rybí džuveč recept na džuveč djuvec masový džuveč džuveč konzerva džuveč z mletého masa recept recept džuveč džuveč s mletym masem vyborny dzuvec rybí džuveč recept bulharský džuveč recept recepty džuveč jídlo džuveč džuveč z mletého
Suroviny: míchané mleté maso, cibule, vejce, rajče, brambory, česnek, protlak rajčatový, rýže, pepř, paprika sušená sladká, olej, strouhanka, pažitka, sůl
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wp1o
21 názorů