Brokolicová polévka s tymianem

tejaja Kuchařka:

Polévky 9 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 l zeleninového vývaru
2 lžíce oleje
1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
5 malých brambor
3 stroužky česneku
1 malá cibule
500 g brokolice
sůl
pepř
na ozdobu Parmezán
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca s vývarom pridáme olej, tymian, zemiaky pokrájané na plátky, pokrájaný cesnak, cibuľu pokrájanú na kolieska a brokolicu rozobratú na ružičky. Varíme do mäkka.

  2. Necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Podávame s postrúhaným parmezánom ozdobené vetvičkou tymiánu.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Brokolicová polévka s tymianem

  • Frantiska Frantiska

    zapomnela jsem napsat, ze polevka mi moc chutnala :)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Vyzera pekne :) ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Frantiska: veľmi hustá nemá byť, narieďte si ju tak, aby vyhovovala vám ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    nechci ji prave moc hustou ) ja to proste na fotkach spatne poznavam .. tak tymian je dokonalost sama

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Frantiska: polievka by nemala mať hustotu krémovej polievky, zahusťujú ju len malé zemiačky, ale kľudne si ju môžete urobiť tak hustú, ako vyhovuje vám. Dôležitý je ale ten tymián.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    spagetka: ladíčku :-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    jak moc byla polevka husta? jako krem nebo jen tak lehce? jeslti potkam hezkou brokolici, tak ji vyzkousim :) brokolicovou polevku jem nejedla uz roky

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Nemáš tam libeček, chááá, ale vážně, mňáám :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Prosím toho, kto tak vytrvalo prihadzuje k tomuto receptu všetky polievky, kde je brokolica, aby s tým prestal. To, že je niekde brokolica, ešte neznamená, že je to podobný recept. To by sme potom mohli všetky napr. kuracie recepty pohádzať do podobných k jednému, pretože všade je kuracie mäso. Ďakujem.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo