

Rybičková pomazánka ala teťulka Žežulka :o)
Suroviny
- sardinky v rajčatové omáčce (nebo v oleji či ve vlastní šťávě)
- máslo (ne margarín)
- rajský protlak
- tavený sýr (3-4 velké čtverečky Apetita nebo Tomíka)
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce tatarské omáčky Hellmans nebo Yofresh (nemusí být)
- sklenice zavařených kyselých okurek
- vejce natvrdo
Postup přípravy receptu
Sardinky zbavíme hlav a páteří a spolu s máslem utřeme do hladké konzistence.
Přidáme podle potřeby rajský protlak, tavený sýr, hořčici, tatarku.
Okurčičky a vejce navrdo si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k ostatním surovinám.
Osolíme a vymícháme pomazánku.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší je samozřejmě na čerstvý chléb s křupavou kůrčičkou anebo s čerstvými rohlíčky. Snad bude chutnat :o)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybičková pomazánka ala teťulka Žežulka :o)
-
Toho másla mám dát kolik
-
Pomazánka je moc dobrá, jen jsem nedala celou sklenici okurek
Posílám bod a přidávím fotku -
Joj
tak to je opravdu dost
Díky za upřesnění
-
Okureček se tam dává opravdu hodně :o) ale můžete si receptík upravit podle sebe a dát jich tam míň... Ta sklenice okurek - asi pullitrovka. takova ta klasicka velka "zavarovacka".
-
I rybičkové pomazánky jsou u nás doma v oblibě
Podle surovin to bude určitě dobrota
Je mě trochu zarazilo množství okurek"sklenice"
Opravdu celá
A jak velká
Děkuji
-
Úplně cítím tu chuť!!