Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá svíčková na smetaně

Hodnocení receptu je 4,1 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 135 min

135 min (135 min příprava)

13. 7. 2012 11:42

Suroviny

Porce: 6-8

Nutriční hodnoty

Energie6 703 kJ / 1 602 kcal
Bílkoviny211,00 g
Tuky76,70 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 730 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy15,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Komu chutná, může si dát šlehačku nebo brusinky, popřípadě jemně pokapat citronem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

22. 4. 2021 17:42

Vařila jsem téměř stejně, jen pravou svíčkovou jsem neměla, jen falešnou a špikovala jsem. Ta byla tak měkká, že se rozpadala...přidala jsem foto.:-)

jan.alois jan.alois

14. 7. 2012 20:13

Já tam 11 kg masa nikde nenašel, ale zeleniny je tam podle mne málo a celeru obzvlášť. Táta mně učil a to byl pan kuchař.Vařil ve varieté v Hamburku celou válku a jinak v Hotelu Beránek Praha.
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému. :-D

ProchiWoman ProchiWoman

14. 7. 2012 19:56

Zeleniny je akorát na 4 litry omáčky...jak to mnoho lidí psalo..každý ji dělá úplně jinak...Tohle je spíš taková jemnější..trochu tymiánu neuškodí nemá to špatnou chut...:-)jinak děkuju všem za komentáře..:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 7. 2012 12:31

Olinka5555:Do čeho ji nakládáš ??? Tajnustkářko!:-D

Olinka5555

14. 7. 2012 10:30

Fotky pěkné. Každý dělá svíčkovou jinak, mně tam chybí prošpikované maso a více zeleniny, já ji ale nakládám na 4-6 dnů a teprve pak ji peču v troubě. Do nálevu dávám trochu octa.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 7. 2012 20:58

Míla: Já dávám citronovou kuru také!:yes:Jo a zeleninu po očištění ješté zvážím ,aby to mělo vždy stejnou chuť podle receptu.:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 7. 2012 20:55

spagetka:Jenom zaznamenávej, takže hezky kulaté číslo 15 milonu milovníku dobré svíčkové ! ;-):yes:

Jana Mašindová

13. 7. 2012 15:15

Podívala jsem se na věk autorky - mladinká, tak to zas musím uznat, že na svůj věk je šikovná a odvážná.:-K

Jana Mašindová

13. 7. 2012 15:13

3 až čtyři kostičky celeru a dvě menší mrkve? To vaříte pro myšičku? Tento recept se mi vůbec nelíbí. Myslím, že bude i bez chuti.
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!

Pajaja

13. 7. 2012 15:00

Aha, holky, já jsem hlavoun! :-O To s překlepem mě nenapadlo. Ale stejně, zeleninou nešetřím, ta dává přece omáčce svou typickou chut především. . . a že zase propírám tu mrkev :-D nešetřím s ní, omáčka má hned lepší barvičku.:-p;-)

spagetka spagetka

13. 7. 2012 14:44

Míla: asi takhle: co česká rodina, to jiný recept na svíčkovou, je nás deset milionů...........a to prosím nezaznamenávám slováky, kteří svíčkovou taky milujou... takže: žádný recept není divný, každý ho tu dává dle své chuti ;-);-);-);-)

tejaja tejaja

13. 7. 2012 14:27

;-)Opravila som na 1 kg mäsa, ak by to malo byť inak, poprosím autorku o novú opravu. :-D;-)

Míla

13. 7. 2012 14:25

Nějaký divný s tím ochucením. Dávám i citr. kůru, cukr a sůl, tymián ne. Stojíme 4 kuchaři okolo hrnce a přidáváme, trochu hořčice se může dát. Šéf tam nakonec vlil štávu z nakládaných meruněk, a to pak bylo dobrý. Nechají se chutě 1 hodinku rozložit a pak rychlé poslední dochucení, před podáváním. Je to věda pro medvěda, málokdo má v puse chut pravé svíčkové omáčky:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 7. 2012 13:50

Určitě se překlep vloudil:-8;-)Svíčková bude jistě dobrá:-p+3:yes:Nebo už asi v minulém času:-*:-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 7. 2012 13:37

Pajaja::-O To bude překlep s tím masíčkem.:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak uvařit dobrou svíčkovou recept na dobrou svíčkovou dobra svíčková omačka pravá svíčková na smetaně rychlá svíčková od ládi hrušky svíčková na smetaně pravá svíčková omáčka pravá česká svíčková rychlá svíčková ládi hrušky jak udělat dobrou svíčkovou lada hruška rychla svičkova rychla a dobra svickova svíčková na smetaně recept česká láda hruška svíčková prava svickova láďa hruška - rychlá svíčkova ceska svickova svíčková podle ládi hrušky dochuceni svickove z čeho se dělá svíčková

Suroviny: svíčková hovězí, mrkev, petržel, celer, tymián, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, citron, smetana

TopRecepty.cz

Dobrá svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1EkV