

Steak z Jihoamerického Striploinu s grilovanými žampiony plněnými zrajícím sýrem
Suroviny 4 porce
- 800 g jihoamerického Striploinu
- 400 g žampionů
- 100 g uzrálého sýru NIVA
- 200 g uzeného boku na plátky
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Maso s blánou a částí tuku nakrájíme přes vlákna na pěkné steaky, jemně je pěstí poklepeme. Steaky by měly být v průměru 2 až 3 cm vysoké.
Steaky okořeníme čerstvě mletým pepřem a větvičkou rozmarýnu, lehce potřeme olivovým olejem.
Do vařící vody dáme oloupané a nožiček zbavené žampiony a necháme 2 minuty spařit. Po vyjmutí je vhodíme do vody s ledem. Schladlé žampiony plníme sýrem a balíme do uzeného boku.
Na gril s přímým ohněm položíme steaky a pečeme z každé strany 4-6 minut pro středně propečené, pro úplné propečení necháme 2-3 minuty déle.
Zabalené žampiony grilujeme zároveň s masem. Na žampiony položíme hotový steak, posypeme ho maldonskou solí a podlijeme omáčkou demi-glace.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Steak z Jihoamerického Striploinu s grilovanými žampiony plněnými zrajícím sýrem
-
Iljusa:žampiony jsou spařené kvůli tomu že jsou plněné zralým sýrem a zabalené v uzeném boku.samozřejmě že žampiony musíjou být řádně okapané.sýr se na grilu poměrně rychle rozpouští a bok se rychle opeká.2 minutky po každé straně a mohou se servírovat.Kdybych to dělal ze syrových hub tak nedosáhnu jejich správné tepelné úpravy!Věř mé radě a zkus to.
-
Díky lidi že jste ocenili můj recept.A co se týče gramatiky tak v té jsem nikdy nebyl přeborník ale za to v kuchařském rondonu jsem jako ryba ve vodě.
-
Krásné masíčko!!
Jen nechápu, proč jsou žampiony před grilování ještě spařené - není to zbytečné? Nedovedu si představit ten rozblemstaný vodou napučený žampík
Co se týká fotky - myslím, že jsou tady ještě horší - vůbec bych se tím nezabývala -
Mně se tdá, že je to foceno spíš někde v restauraci.
-
Jakube Nováku, vítej v naší Topkové rodině jako nový člen a přeji ti, aby se ti u nás líbilo
Do vínku, jako novému ti dávám 5.boda jestli jsi to opravdu ve svých 24 letech vařil, pak všechna čest a máš moje sympatie
Recept je moc pěkný, ale ta fotka ho hyzdí
nechtěl bys to nafotit lépe
asi si fotil mobilem, ale vůbec to nevyšlo a je to škoda
-
Skoda , ze taky drahy recept ma taku "lacnu fotku". Len taka poznamka pre tych co chcu pouzit take drahe kvalitne maso.
1- Vybereme z ladnicky tak min.30 minut aby malo izbovu teplotu
2- Dame na 1- 2 minuty na grill na maximalne teplo z kazdej strany aby sa nam maso 'seal"- zatiahlo aby sme mali pekne spalene pasiky od grilu.( umelci robia do kriza).
3- Potom prelozit na cast grilu na strednu teplotu a dokoncit..
4- !!! najdolezitejsie odlozit maso na cca 5 minut na teple miesto aby si "odpocinulo" az potom servirovat.
5- Nikdy nebodat , nozom alebo vidlickou ci je hotove! -
Škoda, že na fotce není vidět ten plněný žampion... Jestli má někdo možnost si koupit maso z CR, tak gratulace. Já mám pocit, že už se to všechno jen dováží!
-
určitě je to lahůdka ..ale jak říká Václav..pro vyvolené..bod zasloužíš
-
Budu pár let šetřit, nebo si nekoupím léky a koupím si kousek masíka na stejk z jihoamerického hovádka. Při jídle nebudu myslet na cenu, aby mi nezaskočilo.
Jinak je to paráda., ale pro človíčka s poslaneckým platem. Já holt si koupím z hovádka ze Šumavy. ale +1 bodík za recept si zasloužíš. Za cenu nemůžeš. -
A ku grilu si zoberieme českú gramatiku
Tá fotka je nejaká divná, hm...