Steak z panenky s žampionovou omáčkou

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

vepřová panenka
anglická slanina delší plátky
hrubě mletý pepř
olej + 1 prolisovaný stroužek česneku
3 žampiony
100 ml smetany na vaření
sojová omáčka
hrubá sůl
čerstvá bazalka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nařežeme na 4 cm silné kousky. Hřbetem ruky je lehce roztlačíme a naložíme do oleje s jedním rozetřeným česnekem. Necháme hodinku uležet.

  2. Slaninu omotáme kolem hrany masa a převážeme provázkem.

  3. Maso opepříme a na rozpálené pánvi opékáme z každé strany 4 minuty.

  4. Po opečení je nasolíme hrubou solí a zabalíme do alobalu na 10 minut.

  5. Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, opečeme, přidáme smetanu a dochutíme pepřem, sojovkou a bazalkou. Chvíli povaříme.

Poznámka

Příloha: brambory na všechny způsoby

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steak z panenky s žampionovou omáčkou

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    sarik: tak to určitě ne :) 4 minuty z každé strany je tak akorát

    Odpovědět

  • sarik sarik(neregistrovaný)

    Neni to maso tuhe??

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    joj to je nářez:yes::-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Bingo ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

Tématické fráze: vepřová panenka s žampionovou omáčkou vepřová panenka se žampionovou omáčkou omáčka ke steaku panenka s žampionovou omáčkou veprovy steak s zampionovou omackou steak z panenky steakové žampiony steakové žampiony recepty veprovy steak se zampionovou omackou žampionová omáčka steak se žampiony omáčka na steak steak s žampiony vepřová panenka se žampiony žampionová omáčka panenky steak z vepřové panenky se žampionovou omáčkou žampionova omáčka ke steakům veprovy steak ze zampionovou omáčkou žampionová omáčka recept recept na žampionovou omáčku