

Malinová dokonalost
Suroviny
- 4 vejce
- 3 dl cukru
- 1 dl oleje
- 2 dl mléka
- 6 dl polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- mistička čerstvých malin
- Krém:
- 2 pomazánková másla
- 1 smetana na šlehání
- cukr moučka do krému (dle chuti)
Postup přípravy receptu
Vejce ušlehat s cukrem, přidat olej, mléko mouku a prdopeč. Upéct na vymazaném plechu.
Mezitím ušlehat krém. Nejdříve vyšlehat šlehačku a pak do ní dát cukr a pomazánkové máslo a šlehat dál do polotuha.
Nanést na vychladlou buchtu.
Rozvařit maliny se lžící cukru a zchladlé cik cak pocákat na krém.
Přemýšlela jsem, jak zpracovat menší množství malin a toto z toho vzniklo. Buchta měla obrovský úspěch a prý je dokonalost sama. Škoda, že maliny už nemáme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Malinová dokonalost
-
Dnes jsem zkusila ...s borůvkami.....maliny jsem neměla....moc dobrý recept....myslím, že se to dá dělat s jakýmkoliv ovocem...třeba jahody....broskve....borůvky....a určitě jsem ho nedělala naposledy.....vynikající krém...no prostě super.....
-
haolza: já bych vyšlehala pomazánkové máslo, cukr i šlehačku zároveň, dělala jsem tak " tiramisu po česku " a krém se krásně vyšlehal
-
Nejdřív vyšlehám šlehačku a pak do ní dám cukr a pomazánkové máslo a šlehám dál, až je krém tužší. Nemusí se nic vmíchávat opatrně. Recept opravím.
-
haolza:bohužel to autorka neuvádí, ale já bych nejdříve vyšlehala šlehačku a pak opatrně vařečkou vmíchávala pom. máslo
-
asi se ptám hloupě, ale ta pom. másla se šlehají s tekutou šlehačkou, nebo se do nich zamíchá ušlehaná smetana??? jinak to vypadá božsky
-
prdopeč je zkratka pro prášek do pečiva
-
To zní dobře, akorát nevím co je to prdopeč
-
-
To musí být ale dobrota
-
dik za recept,je to dobri!!!!
-
mňáááám maliny ty já rád....
-
-
-
Miliju maliny a všechno z nich. Vypadá to hodně jedle. Dávám první bodík.