Provensálské brambory s cuketou

petram Kuchařka: petram

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

1 velká cuketa
6 brambor
2 cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky provensálského koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory s pěknou slupkou důkladně omyjeme, starší raději oloupeme. Poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pět minut povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme trochu vychladnout.

  2. Pokud máme velkou cuketu s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.

  3. Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj všechnu připravenou zeleninu. Posypeme solí a provensálským kořením a zakápneme olejem.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 25 minut. Během pečení několikrát promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Provensálské brambory s cuketou

Tématické fráze: prosvensálkské brambory cbrambory a cuketa s provensálským kořením cuketa a provensálské koření provensálksé brambory top recept cuketa s provensálským kořením cukety s brambory na plechu brambory s.cuketou na.plech brambory s cuketou a zeleninou provensálské pečené brambory brambory provensálské koření provencsálské brambory provencsálské brambory pečené brambory provensálské koření

Zapomněl/a jsem heslo