

Papriková krkovice
Suroviny 4 porce
- 4 silnější plátky libovější vepřové krkovice
- 1 velká cibule (nebo dvě střední)
- 1 plnější lžíce sádla
- sůl
- pepř mletý
- 1 rovná lžíce hladké mouky
- 1 rovná lžíce mleté papriky (maďarské nebo lahůdkové)
- 200 g kapie
- 200 g slovenské papriky
- feferonka nebo chilli paprička, nemusí být
- 1 velký stroužek česneku
- 1 plnější lžíce hořčice plnotučné
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- vývar dle potřeby
- jíška, je-li třeba
Postup přípravy receptu
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.
Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté cibuli stáhneme na hromádku a vložíme osmažit z obou stran i připravené plátky krkovice.
Přidáme hořčici, chilli omáčku, přisypeme na kostky nebo širší nudličky pokrájenou kapii a papriku, nasekaný česnek, chilli papričku či feferonku, podlijeme vývarem a pomalu, na mírném ohni, pod poklicí, dusíme do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby.
Šťávu můžeme, je-li třeba, dochutit solí a pepřem, případně i troškou hořčice. Lze ji i maličko zahustit jíškou a krátce provařit, ale většinou to nutné není, protože k zahuštění postačí hořčice, chilli omáčka a rozdušená cibule.
Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Papriková krkovice
K receptu nejsou žádné komentáře.