Papriková krkovice

Suroviny 4 porce

4 silnější plátky libovější vepřové krkovice
1 velká cibule (nebo dvě střední)
1 plnější lžíce sádla
sůl
pepř mletý
1 rovná lžíce hladké mouky
1 rovná lžíce mleté papriky (maďarské nebo lahůdkové)
200 g kapie
200 g slovenské papriky
feferonka nebo chilli paprička, nemusí být
1 velký stroužek česneku
1 plnější lžíce hořčice plnotučné
1 lžíce sladké chilli omáčky
vývar dle potřeby
jíška, je-li třeba

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.

  2. Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté cibuli stáhneme na hromádku a vložíme osmažit z obou stran i připravené plátky krkovice.

  3. Přidáme hořčici, chilli omáčku, přisypeme na kostky nebo širší nudličky pokrájenou kapii a papriku, nasekaný česnek, chilli papričku či feferonku, podlijeme vývarem a pomalu, na mírném ohni, pod poklicí, dusíme do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby.

  4. Šťávu můžeme, je-li třeba, dochutit solí a pepřem, případně i troškou hořčice. Lze ji i maličko zahustit jíškou a krátce provařit, ale většinou to nutné není, protože k zahuštění postačí hořčice, chilli omáčka a rozdušená cibule.

  5. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Papriková krkovice

K receptu nejsou žádné komentáře.