Tažený štrúdl
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 455 kJ / 1 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,03 g |
Tuky | 37,80 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 208,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Moje poznámka
Tažený štrúdl
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNG2
Nejnovější recepty
Guláš z václavek
Přidáno před 3 hodinami
Houbičky nakyselo
Přidáno před 5 hodinami
Králičí ledvinky v rozmarýnovo-smetanové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Srnčí na víně s liškami
Přidáno před 10 hodinami
Frgál se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Celerová pomazánka
Přidáno 4. 10. 2025 12:25:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 34 minutami
Valašské frgály
suneno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 2 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 2 hodinami
Bramborák s masovou směsí
JanaPav před 3 hodinami
Frgál se švestkami
jalamo před 3 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Barunka1 před 3 hodinami
Guláš z vepřového masa s bramborami a houbami
hhoumrr99 před 4 hodinami
Tématické fráze:
těsto na štrůdl s octem,
tažené těsto,
tažený závin,
štrůdl z taženého těsta,
štrudl s octem,
taženy jablečny zavin,
štrudl,
tažené těsto recept,
tažený,
těsto na štrůdl se sádlem,
tažený závin se sádlem,
štrůdl se sádlem,
štrůdl recept,
tažený závin recept,
tahany štrůdl,
recept na tažene testo,
těsto s octem,
tazeny zavin video,
jablečný závin tažený,
tazenej strudl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
ocet,
voda,
jablko,
cukr skořice,
rozinky v rumu,
tuk
Komentáře (42)
To byl zákon mé tchýně! Jako kdybych ji slyšela! Štrúdl a máslo, jsou dvojčata, neopovaž šetřit, nebude to k jídlu !
S těstem se fantasticky dobře pracuje - šlo rozválet až tak, že se přes něj daly číst noviny
Jíst se to dalo, ale mám ověřeno, že k vlastím výtvorům je jeden tolerantnější...
Leč nezúčastněná osoba produkt hodnotila stroze: "Horší štrúdl sem eště nejedla! Dybys to rozválené těsto aspoň pomašloval máslem!!!"
Máte můj podiv
Kdysi jsem se zapřisáhl, že nikdy více tažený dělat nebudu a nebudu
Tady se dočítám, že netřeba vytahovat (na ubruse)
Jdu na to
No, uvidíme...
táhnout po vyválení.
Božský tvarohový štrúdlík !Měla jsem strach válet tenoučké , válela jsem rovnou na papíru , ale podruhé už budu válet úplně tence, bez obav ! Vynikající , určitě jsem nepekla naposled !!!!!!
peču ho už 3.den po sobě, nějak se ho ty kobylky domácí nemůžou nabažit