Nočky s vejcem a cuketou

Suroviny

Nočky:
500 g polohrubé mouky
300-330 ml mléka
1 vejce
1-1,5 rovné lžičky soli
Na smažení:
sádlo
kousek pórku
1-2 mladé (malé) cukety
dobrý špekáček
vejce
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na nočky promícháme dohromady a pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Těsto má být spíš měkké.
    Vystřeme ho přes haluškovač do hrnce s vřící vodou, občas ode dna vařečkou opatrně promíchneme.
    Nočky během chvilky vyplavou, vaříme jen krátce. Scedíme je a ihned podáváme (použijeme). Na tuto rychlovku potřebuji jen menší část nočků (viz. Poznámka).

  2. V pánvi na sádle osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky, přidáme k nim tenká kolečka pórku a cuketu, nakrájenou na uzounké nudličky - používáme škrabku na julienne - a jen krátce restujeme.

  3. Přihodíme i nočky a jen co se prohřejí, zalijeme je rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme a můžeme podávat - třeba s okurkou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Nočky dělám podle tohoto receptu, většinou opravdu jen jako přílohové. https://www.toprecepty.cz/recept/53429-jemne-prilo... Pokud jich porce - dvě zbydou, dají se takto upravit na pánvi třeba jako rychlá večeře.

Komentáře k receptu Nočky s vejcem a cuketou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kousky s vejcem haluskovac recepty z cukety nocky z vejicem