Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 406 kJ / 2 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,76 g |
| Tuky | 126,53 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 570 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 181,97 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný křehký koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5K3R
Moje poznámka
Jablečný křehký koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5K3R
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 21 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 7 hodinami
Tématické fráze:
křehký jablečný koláč,
křehký jablečný koláč na plech,
recept na křehký jablečný koláč,
jablecny krehky kolac,
jablecny kolac,
jablecny kolac krehky,
křehky kolač jablečny,
krechky jablecny kolac,
jablečný koláč z křehkého těsta,
křehký koláč,
jalecny kolac,
křehky koláč s jablky,
křehký jableční koláč,
obyčejný jablečný koláč,
koláč do formy jalečný s ořechama,
krechky jablkovy kolac,
křehký jablečný dort,
jablečný koláč na plech,
top recepty křehky jablečny kolač,
krehke jablecne kolace
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
prášek do pečiva,
žloutek,
voda,
ocet,
sůl,
jablko,
skořice,
cukr
Komentáře (9)
zghettablog.blogspot.cz/2012/10/jablecny-kolac.html
-máslo musí být nakrájené na opravdu maličké kousíčky, aby se dobře smísilo s moukou a nesmí být až příliš měkké
- v lednici je lepší ho mít klidně i více jak hodinu
-je nutné pak pracovat rychle a zkusit ho vyválet napoprvé (ještě studené), a když válime první půlku, tak druhou vrátit do ledničky
To je tak všechno, co mě k tomu napadá :)