Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečné řezy se šlehačkou

Nedělní moučník připravíte třeba i z padaných jablek. Vaším přičiněním se přemění v parádní lahůdku. Vláčný piškot, vrstva jablečné hmoty a kopec šlehačky. Vše pořádně vychlazené a s vločkami strouhané čokolády na povrchu - to vše činí moučník neodolatelným.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Evickaovecka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min 1,5h

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, 1,5h)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 914 kJ /
4 043 kcal
Bílkoviny81,48 g
Tuky149,63 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 763 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy575,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka s vanilkovým cukrem a 300 ml vody dusíme do měkka. Krok 2: V 200 ml vody si rozmícháme pudinky a vlijeme do hrnce s již měkkými jablky a povaříme 2-3 minutky. Dále necháme vychladnout. Krok 3: Korpus : žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vyšleháme a přidáme vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Vlijeme na vymaštěný a vysypaný vyšší plech nebo pekáček a dáme péct na 180 °C cca 20min. Krok 5: Na vychladnutý korpus rozetřeme jablečnou náplň. Krok 6: Vyšleháme si šlehačku v prášku dle návodu, navrstvíme ji na jablečnou náplň a nastrouháme na ni čokoládu. Krok 7: Dáme na 2-3 h vychladit.

Nejlépe chutná hodně vychlazená.

TIP: Co dobrého z padaných jablek? Pokud jsou zralá, budou z nich výborné moučníky

Zveřejněno 23. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XpXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečné řezy se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XpXl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Náhodou jsem objevila tento recept a hned jsem jej vyrobila.Byl opravdu skvělý.Lehký a svěží.Dovolím si přidat bod a foto.:-K

Martina29:děkuji a přeji krásné vánoce

Výborný zákusek...dala jsem karamelové pudinky a šlehačky normálné(na prášky moc nejsem :o)se ztužovačem. Krásně drželo :-K Včera dělala a zítra dělám znovu, jako zákuseček na pracovní posezení, tak jsem zvědavá jak ohodnotí kolegyně. Já každopádně posílám bodíka :yes:

Výborný receptík :)! Jen u nás doma šlehačka v prášku neprošla, stírali jsme jí nakonec raději dolů a jedli koláč bez ní :-D. Je to chuťově velký rozdíl oproti klasice. Jindy jsem proto ozkoušela klasickou smetanu ke šlehání se želatinovým ztužovačem šlehačky a cukrem a výsledek byl super, šlehačka tak i vydrží a je hutnější.

Jana Remkova:děkuji

JitkaR:děkuji

Zuzka:ano to je na tu šlehačku :-)

Anna Kocikova:děkuji

verushka:jistě může být i normální ,ale nikdy jsem jí s ní nedělala s touto můžete mít moučník v lednici dlouho a šlehačka drží .Už jsem ten recept tak dostala tak to píši a dělám tak jak mám vyzkoušeno v praxi .Určitě můžete dát i normální ze stužovačem ,ale já to nikdy nedělala tak nevím :-)

Hezký receptík včetně fotopostupu:yes:+15:-p

Těch 400 ml mléka je na tu šlehačku v prášku? Omlouvám se, nikdy jsem ji nedělala tak nevím....

Oceňuji fotopostup!;-):yes:

Můžu se zeptat, proč zrovna šlehačku v prášku? Já jsem teda zastáncem klasiky, zásadně klasickou šlehačku, do těst i do krémů zásadně máslo...v čem by měla být šlehačka v prášku lepší než ta normální?:-?

Dělám už 26 let, doporučuji, je to vynikající - lahodný , vláčný moučník.

Tenhle moučník má unás velký úspěch:yes::yes::yes:

Moc zajímavej recept hlavně ta náplň z jablek ukládám do oblíbených a určitě vyzkouším a posílám kladné bodíky :-p:yes:

Tématické fráze:
jablečný zákusek, jablečný koláč se šlehačkou, jablkové řezy se šlehačkou, jablečné zákusky, jablečný řez se šlehačkou, rezy se šlehačkou, řezy s jablky a šlehačkou, slehackove rezy s jablky, jablečné řezy, jablkový rež se šlehačkou, jablečné řezy s pudinkem a šlehačkou, jablecne rezy s tvarohovou šlehačkou, jablecný zakusek recept, jablečný zákusek s pudinkem, jablečný koláč s pudinkem a šlehačkou, jablecny rez, jablečný šlehačkový koláč, jablečný zákusek se šlehačkou, řezy se šlehačkou a jablky, piskot s jablky se slehackou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, voda, olej, jablko, cukr vanilkový, pudink vanilkový, voda, šlehačka v prášku, čokoláda na vaření, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu