Pytlácká topinka

Arnik Kuchař: Arnik

Doba přípravy: cca 40 min nebo možná kolem 2500 sekund Podle počtu strávníků Ostatní 6 názorů

Suroviny

krajíce chleba - podle počtu strávníků
vejce (podle počtu chlebů)
sterilované zelí bílé
sterilované zelí červené
mleté maso (dle libosti)
trocha vepřových jater
tavený sýr - dle chuti
trocha červeného dezertního vína
strouhaný sýr Eidam nebo Niva - opět dle chuti
kečup
provensálské koření
mletá paprika
chilli koření
pár kapek Worcesterové omáčky
česnek
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka.

  2. Pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme na jemno posekaná játra a můžeme přidat i umletou pikantní klobásu, podlijeme trochou dezertního vína a dusíme do měkka. Přidáním rajčat nebo papriky vůbec nic nepokazíme.

  3. Na trošce oleje osmahneme do zlatova (jen tak lehce, briketu z toho nepotřebujeme) z jedné strany plátek chleba, potřeme ho taveným sýrem a opečeme z druhé strany.

  4. Na topinku (na stranu se sýrem) dáme vrstvu (asi 1,5-2 cm) masové směsi, na směs dáme volské oko. Pokud nemáte šilhající slepice, které snáší šišaté vejce, je dobré ho udělat na nakloněné pánvi, aby mělo oválný tvar. Chce to nechat žloutek vevnitř polotekutý. Prostě tak akorát. Salmonelu vem čert.

  5. Pak dáme navrch na topinku na jednu půlku bílé a na druhou červené sterilované zelí - nevařit!

  6. Pak už jen posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem.

Poznámka

Poznámka: je to trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Musíte hodně otvírat pusu, aby se tam všechno vešlo .. šťáva teče po prstech .. no ale paráda .... Zkuste to a uvidíte. Úspěch bude zaručený.

Hodí se to hlavně někde na zahradě nebo na terase. Tedy pokud vám vadí pokecaný obrus a pod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pytlácká topinka

  • Arnik Arnik(autor receptu)

    Jsem rád že se recept líbí. Mě osobně taky :-p . I když líbit se může, hlavně aby chutnal :-)
    Za tu chybějící fotku se omlouvám. Shodou okolností jsem tyhle topinky dělal pro návštěvu před cca 10 dny (mimochodem měly obrovský úspěch) a tyhle stránky jsem objevil až pak. Takže, jakmile je budu dělat znovu, vyfotím a přidám k receptu. Slibuji.
    Zdravím :-))

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Rozhodne zajimave, +5 :yes::-p:-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Topinka byla moc dobrá i když jsem měla jen bílé zelí:-p:-pbodíků bych dala i víc,tak alespoň ten jeden:yes:+4přidala jsem foto,když tak smažu:-))

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • olca spickova olca spickova

    To bude určitě dobrůtka! Ale když si to udělám sama nebude mi to tak chutnat!:-D Nechceš mi to přijet uvařit?;-):-p Bodík pro tebe!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Brutzel-Svejk Brutzel-Svejk

    Arniku chybi jen ta fotecka. Jinak recept je to velmi zajimavy.

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečene topinky topinky bez oleje topinky jinak pytlácká pokecaný koláč zapečená topinka topinka trochu jinak topinky trochu jinak pytlácké oko topinky s mletým masem topinka jinak pytlácká oka pytlacka pochoutka topinky s taveným sýrem maso na topinky pokecaný koláč recept topinka bez oleje pytlácká směs pytlacke zeli topinky pro navstevy