

Pikantní cibulové zelíčko
Suroviny 2 porce
- 100 g pikantní klobásy nakrájené na drobné kostičky
- 1 pl oleje
- 3 cibule nakrájené na jemné půlměsíčky
- 1 jablko nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle
- 1 kl octa
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15 minut.
Pokud cibule během dušení pustí méně šťávy, můžeme podlít necelým velkým panákem vody. Po 15 minutách přidáme nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet a ještě 5 minut povaříme.
Je to chutná příloha k masu, nebo po vychlazení jako náplň do různého slaného pečiva.
Poznámka od kuchařky
Podobně cibulové zelí dělávala moje babička,jen na tehdejší poměry místo klobásy dávala trochu obyčejného špeku na ovonění společně s točeným salámem.Já používám zbojnickou,debrecínskou,nebo jakoukoli pikantnější klobásu a je to chutná dobrota.
Dnes jsem měla během vaření vymlácený fotoaparát,tak přidávám fotky s postupem z minulého měsíce,kdy jsem dělala náplň do závinu a použila jsem zbojnickou klobásu-proto ta trošku odlišná barva,jinak suroviny stejné:-)
Pro informaci přidávám odkaz na knedlíky bez mouky,vajec,které jsou opravdu dobré a byly jako příloha
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní cibulové zelíčko
-
mekkejla:Velice mě potěšilo,že sis vybrala zrovna tohle zelíčko k obědu
Děkuji za vyzkoušení receptu a milý komentář s hodnocením
-
Teda páni
Dnes jsme toto luxusní "zelíčko" měli k obědu spolu s pečeným pleckem a bramborovým knedlíkem od Bahuly a musím jen chválit, chválit a chválit
Opravdu to bylo výborné! Držela jsem se receptu, jediná změna byla, že jsem přidala trošku cukru - měla jsem dost kyselá jablíčka.
Klobásu jsme měli dunajskou, celkem pikantní a nebála jsem se dát hodně pepře - měli jsme chuť na trošku ostřejší papání
Uděluji zasloužený bod a zařazuji mezi top recepty do mé kuchařky
Děkuji!
-
Mám radost,že se receptík líbí
Děkuji
-
Anička, mám rada tvoje recepty. Aj tento je skvelý.
-
lákavé
Aničko jsi výborná kuchařka
-
Aničko. Čučím jako jelito. To bych si netroufl. Ale už to cítím. Může to bej fantastický a já to rysknu a zkusím. Jisto, jistě se už těším. Jsi dobrá +bodík 14
-
Moc se omlouvám za nedodaný odkaz na knedlíky
Přidala jsem ho k jinému receptu,jsem"bů,bů"
Ihned napravuji a přidávám i zde
Andri,já měla také jen knedlíky a trochu zelí,buček tlačil do hlavy zlatouš -
1974andrea:dík
už jsem tam došla a kledlajdy našla
-
senky:Jani ten link je u Bůčkové dobroty
-
link na knedlíčky
nevidím
asi k nám ze Zlína ještě nedorazil
neva, počkám
-
Anna Kocikova:Ani, vzhledem k tomu, že už je v zelí ta klobása, nepotřebovala bych k tomu už ani ten bůček
-
Anna Kocikova:Dobré ráno, já ten link na bramborové knedlíky nevidím...a zajímaly by mě
-
-
Velice jste mě svými milými komentáři potěšily a já Vám za to moc děkuji
aisho-určitě by to šlo i jako základ pro pečení masa.Dělávám podobně,jen nepřidávám jablíčko
šenky-na bramborové knedlíčky jsem uvedla pro přehlednost do poznámky link,jsou opravdu rychlé a hlavně chutné
myško-maseno byl bůček,ale libový(až na tu kůžičku)
Andri-jsem přesvědčena,že i to Tvé zelko bude moc dobré -