Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové cukrovi od evel

Proč by cukroví mělo být jen plné cukru? Obohaťte svůj slavnostní stůl o zdravější vánoční cukroví z mrkve. Nenajdete v něm gram cukru, protože se o jeho sladkost postará sama mrkev. Pokud chcete, můžete si cukroví v cukru obalit.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

9. 11. 2012 15:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 884 kJ / 1 406 kcal
Bílkoviny18,75 g
Tuky93,30 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy118,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Od moji tety, která je DIA, ale i já je miluju. Jednou jsem místo mrkve dala 15 dkg vařených brambor ve slupce, rozmačkaných, a také to nebylo špatné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

10. 11. 2012 12:05

evelina evel: moc dobré cukrovíčko a krásně žluté od mrkve. Já dávám tuk máslového typu - máslo, Hera,... a nestrouhám, jen ho do mouky nožem rozsekám.
Zkus podobné cukroví - místo mrkve je měkký tvaroh.
:yes:+2.bodík:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 11. 2012 11:11

Evelinko, je velký rozdíl mezi tukem Iva a Herou, nebo máslem. Tuk Iva je jak sádlo-bílý a Hera s máslem jsou žluté. Zeptej se mamky, jestli je to fakt jedno. Jinak mrkvové cukroví je skvělé a tohle bych určitě vyzkoušela, jen se prosím raději zeptej mamky, jestli je to fakt jedno. Moje vnučka má 8 let a taky už tady nahlíží, takže držím palečky;-) A určitě bych řekla, že diabetici by to mohli;-)

evelina evel

9. 11. 2012 19:31

marlyn: lepsi je strouhat na jemno.

evelina evel

9. 11. 2012 19:30

:-K:-K:-Kdekuju za komentare:-))

evelina evel

9. 11. 2012 19:29

lepsi je na jemno

IvanaLK

9. 11. 2012 17:34

:-K:yes:

marlyn

9. 11. 2012 17:08

a nastrouhat na jemno nebo na hrubo?

evelina evel

9. 11. 2012 15:59

ja davam spíš to maslo, z hery je to tuhe

marlyn

9. 11. 2012 15:58

může být i máslo nebo hera?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mrkvove cukrovi mrkvové cukroví pro diabetiky mrkvové dia cukroví vánoční mrkvové cukroví rozdíl mezi herou a máslem cukroví z mrkve rozdíl mezi máslem a herou nadýchané cukroví mrkvové vánoční cukroví mrkvové cukroví dia vánoční mrkvové cukroví pro diabetiky mrkvače od evelýn dia vánoční cukroví mrkvové dia mrkvové cukrovi mrkvove cukroví sušenky s mrkve pro diabetiky cukroví mrkvové dia cukroví z mrkve mrkvové cukroví s povidly vánoční cukroví mrkvové

Suroviny: mrkev strouhaná, tuk iva, mouka hladká, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Mrkvové cukrovi od evel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKgj