Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré

Vepřové maso Doba přípravy: hodina a půl 12 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: hodina a půl 12 názorů

Suroviny 4 porce

vepřové ocásky
česnek
4 cibule
1 pivo
klasický bramborový knedlík
klasické sladkokyselé zelí dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Maso si odblaníme, dáme do větší misky a naložíme s tymiánem a kousky česneku a dodáme dostatečné množství oleje, necháme přes noc v lednici, nesolíme.

  2. Druhý den si připravíme klasické bramborové těsto na knedlíky a místo šišek si uválíme kulaté velké noky.

  3. Kysané zelí každý udělá jak má rád a jak si na něm nejvíc pochutná, mně chutná sterilované, klasičtější "hospodské".

  4. Naložené maso osolíme, okmínujeme a dáme péct, ale pod něj dáme péct taky 4 menší cibule nebo 2 velké, pečeme asi hodinu a půl a podle potřeby podléváme pivem, až je maso dozlatova upečené.

  5. Vyjmeme ho a ponorným mixérem v pekáči rozsekáme cibuli na pyré a podle potřeby dochutíme.

  6. Podáváme s knedlíkem a zelím přelité štávou z cibule, bylinek a piva.

Komentáře k receptu Vepřové ocásky s bramborovým knedlíkem a zelím na cibulovém pyré

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Máš to krásné:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    magdalenka: Nechápu to prostě. Ani to, jak kdo rozpozná, kdo je tu vícekrát, ani to, proč to někdo dělá. Ani to, jak se tu často uvádí, že neregi je regi... prostě jednou jsem regi, tak se za svůj názor nestydím, ne? :-//

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka::-D:-D "viacnickových":-D:-D:-D si najlepšia;-):yes::-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    aaadobromila: to sa musíš opýtať tých viacnickových...prečo ich to baví.

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    já se v těchto stránkách začínám nějak ztrácet... proč má proboha někdo zapotřebí tu fungovat po více nicky? a jak to ti ostatní vlasntě mohou vědět / tušit? asi už nic nechápu :-// je to tu vlastně ještě o receptech? :-! :-S :-?

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    doktorka .......veterinářka.....a kolik dalších nicků máš....je zpět:no::no::-//...Marketička....Ludánek......:no::no::no:

    Odpovědět

  • Iness Iness

    tejaja: Aby bylo o čem vést konverzaci;-):-D. Jinak by to bylo táááák nudné:-).

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Margusticka: Že sa urobí preklep je normálne, ale keď ťa na to niekto upozorní, prečo to neopravíš v recepte, ale čakáš, kým to opraví niekto iný? :-O

    Odpovědět

  • monika17 monika17

    Co to zase je:-?

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    spagetka: Nevíš co počít se 4 pivky?:-)):-))1x na podlití a 3x po obědě,se rozděl,jsou tam 4 porce.;-):-))
    Ty kulaté knedlíčky jsou prima.:yes:

    Odpovědět

  • Margusticka Margusticka(neregistrovaná)

    Pardon, to je překlep,ta 4ka patří k cibuli, 4malé nebo dvě velké pivo jen jedno bohatě stačí na podlévání, klidně obyčená desítka světlá,ale i černé by určitě šlo:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V surovinách je 4X pivo - co si pod tím představit? Jaké množství? A jaké pivo?

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš s bramborovym knedlíkem vepřová panenka s knedlikem vepřový ocásek se zelím vepřové ocásky recept vepřový gulaš s knedlíkem vepřové ocásky pečené vepřové s bramborovým knedlíkem veprovy gulas z bramborovy knedlik veprovy gulas se zelim hospodsky zelí s knedliky veprove z bramborovym pyre ze zelí veprvy ocasek se zelim vepřové ocásky zeli hospodske sladkokysele zeli uzeny ocasek s bramborovymi knedliky veprove ocsasky se zelím veprovy ocasek s knedlikem a zelim veprova panenka se zelim a knedlik hospodske zeli s křenem