Pečené vepřové ocásky s petrželovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 33 názorů

Suroviny

2 kusy vepřových ocásků s kostí( o váze cca 350- 400g)
2 velké petržele
150 g slaniny
1 celá palice česneku
150 ml smetany na vaření
čerstvá zelená petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu si nakrájíme na kostičky, petržel na menší kousky.

  2. V pekáčku si nasucho vyškvaříme slaninu, přidáme petržel a cca 5 minut restujeme na mírném ohni.

  3. Maso pouze osolíme a vložíme do pekáčku spolu s na poloviny rozříznutou palicí česneku.

  4. Podlijeme mírně vodou, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 220°C.

  5. Přikryté pečeme cca 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

  6. Po uplynuté době pekáč odkryjeme a maso z obou stran necháme opéct.

  7. Maso vyjmeme a udržujeme jej v teple.

  8. Do výpeku vymačkáme upečený česnek, podlijeme ještě vodou a provaříme. Vše rozmixujeme ponorným mixérem, vlijeme smetanu, dochutíme a opět provaříme.

  9. Nakonec vmícháme posekanou zelenou petrželku.

  10. Maso servírujeme buď obrané od kosti nebo pro ty, kteří rádi maso obírají od opečené kosti, servírujeme i s ní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 191 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené vepřové ocásky s petrželovou omáčkou

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: vepřová pečeně pečené vepřové ocásky vepřové ocásky s kostí recepty hovězí ocásek recept vepřová pečeně recepty hovězí ocásky vepřové ocásky recept pečené ocásky vepřový ocásek vepřová pečeně recept recept na vepřové pečené ocásky vepřová pečeně omáčka pečený vepřový ocásek vepřové ocásky recepty z vepřové vepřové ocásky vepřový ocásek recepty zelene pivo dětmarovice pečené vepřové s omáčkou recept vepřová pecene hovezi ocasek recepty