Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 362 kJ / 86 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 7,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 192 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 1,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrajime na 0,5 cm platky, posolime a nechame 20 minut vypotit. Pote osusime a orestujeme na oliv.oleji.
Krok 2: Cuketky omyjeme, osusime, serizneme vrsky (uchovame na pozdeji, poslouzi jako poklicky pri vareni a jako dekorace pri servirovani) a opatrne vydlabeme duzninu. Cast duzniny pouzijeme pri plneni. Vydlabane cuketky vlozime do vrouci vody a par minutek povarime. Po vyjmuti z vody prudce zchladime.
Krok 3: Rozmaryn a bazalku nasekame najemno.
Krok 4: Jednotlive cuketove soudecky plnime po vrstvach tak, ze na dno dame platek orestovaneho lilku, posypeme okapanym tunakem a nasekanymi bylinkami, poklademe pecenymi cherry rajcatky a zasypeme trochou parmezanu. Postup znovu opakujeme.
Krok 5: Navrch dame na platky nakrajenou duzninu z cukety, dozdobime rajcatky a posypeme drcenym peprem. Jednotlive vrstvy mirne prosolime. Solit opravdu s citem, jelikoz cast ingredienci je jiz slana.
Krok 6: Takto pripravene cuketky prendame do pecici nadoby vylozene alobalem, priklopime seriznutymi poklickami a peceme pri 180 stupnich 20 minut.
Krok 7: Po uplynuti doby sundame poklicky a jeste 15 minut dopekame. Ke konci posypeme trochou parmezanu.
Zveřejněno 27. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gratinovana rondini cuketka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lE4M
Moje poznámka
Gratinovana rondini cuketka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lE4M
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 16 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 16 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 16 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 16 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 20 hodinami
Tématické fráze:
cuketka.cz,
čím naplnit cuketu,
čím naplnit lilek,
dýně rondini,
cim plnit cukety,
dýně rondiny,
cuketka,
zapečená mladá cuketka,
zapečené plněné rondini,
čím je možné plnit cuketu,
cuketka pečena,
dýně rondini fotografie,
čím plnit cuketu,
recept na lilek,cuketky,
recepty mladá cuketka,
gratinovaná cuketa s mrkví
Suroviny:
cuketa,
pecená cherry rajcatka,
tuňák v olivovém oleji,
lilek,
parmazán,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř drcený,
olej olivový
Komentáře (17)
Vsem velike diky nalezi za pochvalne komentare..