Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na časově úspornější variantu - v papiňáku.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 408 kJ / 1 054 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,67 g |
Tuky | 44,56 g |
Vláknina | 19,49 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 37,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Tučnější části odřežeme a pokrájíme na drobné kostičky. Ostatní, libovější maso nařežeme na kousky zhruba 7x7 cm. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na půlplátky.
Krok 2: Do rozehřátého papiňáku dáme na tuk opražit kmín a kostičky tučnějšího masa a zarestujeme. Přidáme libové maso, cibuli a česnek a necháme maso zatáhnout.
Krok 3: Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a hrnec uzavřeme. Od doby varu na slabém plameni dusíme 25 minut.
Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme, obsah hrnce přemístíme do vhodného pekáčku a nejlépe pod grilem chvilku zapečeme na hezkou zlatavou barvičku.
Krok 5: Podáváme se šťouchanými brambory, přelité výpekem a s kyselou okurkou. Hodí se také zelí a kynutý či bramborový knedlík.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXwj
Moje poznámka
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXwj
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 27 minutami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 1 hodinou
Loštická cibulačka
Sahula před 9 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 9 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 10 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 13 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 13 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 13 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 14 hodinami
Tématické fráze:
nejlépe upečené moravský vrabec,
peceny vrabec,
moravský vrabec z plecka,
moravský vrabec,
pravý moravský vrabec recept,
moravský vrabec video,
pečene vrabci,
pečené vrabce,
pečený moravský vrabec,
video recepty moravský vrabec,
pravy moravský vrabec,
pečený vrabci,
moravsky vrabec v papinaku,
vrabec z plecka,
recepty moravský vrabec,
jak upravit plecko,
recept na moravského vrabce -video,
moravský vrabci,
moravský vrabec z krůtího masa,
moravský vrabec recept
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
kmín celý,
olej,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé,
voda
Komentáře (45)