Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Moravský vrabec je stará klasika, která nikdy neomrzí. Vepřové maso podušené na kmíně s dostatkem cibule, se dá připravit různými způsoby. My pro vás máme recept na časově úspornější variantu - v papiňáku.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 408 kJ / 1 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,67 g |
| Tuky | 44,56 g |
| Vláknina | 19,49 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 1,88 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 37,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. Tučnější části odřežeme a pokrájíme na drobné kostičky. Ostatní, libovější maso nařežeme na kousky zhruba 7x7 cm. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek na půlplátky.
Krok 2: Do rozehřátého papiňáku dáme na tuk opražit kmín a kostičky tučnějšího masa a zarestujeme. Přidáme libové maso, cibuli a česnek a necháme maso zatáhnout.
Krok 3: Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a hrnec uzavřeme. Od doby varu na slabém plameni dusíme 25 minut.
Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme, obsah hrnce přemístíme do vhodného pekáčku a nejlépe pod grilem chvilku zapečeme na hezkou zlatavou barvičku.
Krok 5: Podáváme se šťouchanými brambory, přelité výpekem a s kyselou okurkou. Hodí se také zelí a kynutý či bramborový knedlík.
Zveřejněno 18. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXwj
Moje poznámka
Moravský vrabec rychle a chutně, zase jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oXwj
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 8 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 12 hodinami
Tématické fráze:
nejlépe upečené moravský vrabec,
peceny vrabec,
moravský vrabec z plecka,
moravský vrabec,
pravý moravský vrabec recept,
moravský vrabec video,
pečene vrabci,
pečené vrabce,
pečený moravský vrabec,
video recepty moravský vrabec,
pravy moravský vrabec,
pečený vrabci,
moravsky vrabec v papinaku,
vrabec z plecka,
recepty moravský vrabec,
jak upravit plecko,
recept na moravského vrabce -video,
moravský vrabci,
moravský vrabec z krůtího masa,
moravský vrabec recept
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
kmín celý,
olej,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé,
voda
Komentáře (45)