Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 150 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,51 g |
Tuky | 2,45 g |
Vláknina | 20,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 486 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 45,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo
Krok 3: Přidáme mrkev, podlijeme 1 dcl vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 10 minut doměkka.
Krok 4: Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila.
Krok 5: Získanou šťávičku můžeme buď nechat jen tak, nebo zahustit. Pokud se rozhodneme pro zahuštění, slijeme ji z uvařené mrkve do jiného hrnce, vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí.
Krok 6: Pak přidáme uvařenou mrkev a opatrně promícháme, aby se mrkev obalila hustou omáčkou. Servírujeme posypané čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 9. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkev po indicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWNW
Moje poznámka
Mrkev po indicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWNW
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 43 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 48 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z mrkve,
dušená mrkev po indicku,
brokolice po indicku,
recepty z mrkve,
indicke recepty s mrkví,
jak uvarit mrkev,
mrkev recepty,
mrkev v receptech,
dušená mrkev s římský kmínem,
pečená mrkev po indicku,
dušená mrkev po po indicku,
co uvarid z mrkve,
jak uvařit mrkev recept,
co uvařit z mrkve?,
couvařit z mrkve,
co uvařit z mrkev,
mrkev recept,
recepty mrkev,
dušena mrkev po turecku recept,
koriandr mrkev
Suroviny:
mrkev,
olej,
římský kmín celý,
římský kmín mletý,
koriandr sušený,
koření garam masala,
kurkuma,
sůl,
mouka
Komentáře (7)
petram: