Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: do 40 minut 4 porce Přílohy 6 názorů

Suroviny

10 středních oloupaných syrových brambor
10 očištěných mrkví
1 velkou cibuli
2 větší stroužky česneku
několik lžic smetany
1 mírně vrchovatá lžička indického koření (koriandr, zázvor, kmín, skořice, pepř bílý)
pažitka
olej nebo máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, česnek propasírujeme. Do hrnce si dáme olej(máslo) a až bude horký osmažíme na něm cibulku, aby byla stále do světla, pak přidáme brambory, mrkve, česnek a chvilku promíchané smažíme. Potom zalijeme vodou, tak do 3/4 obsahu míchaných brambor, přidáme koření, sůl a dusíme, až jsou brambory i mrkev měkké. Pokud nám zbyde z brambor nějaký vývar, tak ho scedíme a přidáme pažitku, pár lžic smetany a je-li třeba dosolíme.

Poznámka

Recept je z časopisu Glanc a je od herečky Lucie Benešové, která je mimo jiné známá jako velká gurmetka! Říká jim Úžasné bramborky-není to překlep a dají se jíst jako příloha, nebo samotné, třeba se salátem.

A´t už děláme jakékoliv množství těchto brambor, vždy musí být počet brambor shodný s počtem mrkví a pokud nechcete použít smetanu, jde to i bez ní, ale ona krásně ty brambory zjemní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

Tématické fráze: recept na beneše bezlepkova bramborka rcp bramborka michane brambory s mrkvi brambory lucie benešové indicka mrkev, recept indická mrkev mrkev s indickým kořením gurmetka.recepty mrkev s kořením recept indicke mrkev brambory mrkev indická indická mrkev recepty

Zapomněl/a jsem heslo