Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

Přílohy Doba přípravy: do 40 minut 6 názorů

Přílohy Doba přípravy: do 40 minut 6 názorů

Suroviny 4 porce

10 středních oloupaných syrových brambor
10 očištěných mrkví
1 velkou cibuli
2 větší stroužky česneku
několik lžic smetany
1 mírně vrchovatá lžička indického koření (koriandr, zázvor, kmín, skořice, pepř bílý)
pažitka
olej nebo máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, česnek propasírujeme. Do hrnce si dáme olej(máslo) a až bude horký osmažíme na něm cibulku, aby byla stále do světla, pak přidáme brambory, mrkve, česnek a chvilku promíchané smažíme. Potom zalijeme vodou, tak do 3/4 obsahu míchaných brambor, přidáme koření, sůl a dusíme, až jsou brambory i mrkev měkké. Pokud nám zbyde z brambor nějaký vývar, tak ho scedíme a přidáme pažitku, pár lžic smetany a je-li třeba dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Glanc a je od herečky Lucie Benešové, která je mimo jiné známá jako velká gurmetka! Říká jim Úžasné bramborky-není to překlep a dají se jíst jako příloha, nebo samotné, třeba se salátem.

A´t už děláme jakékoliv množství těchto brambor, vždy musí být počet brambor shodný s počtem mrkví a pokud nechcete použít smetanu, jde to i bez ní, ale ona krásně ty brambory zjemní.

Komentáře k receptu Dobré bramborky s indickým kořením a mrkví

Tématické fráze: recept na beneše recepty lucie benesove smažená placka bramborka příloha k indickému menu bezlepkova bramborka rcp bramborka michane brambory s mrkvi brambory lucie benešové indicka mrkev, recept indická mrkev mrkev s indickým kořením gurmetka.recepty mrkev s kořením recept indicke mrkev brambory mrkev indická indická mrkev recepty