Hovězí biftek se slaninou

Hovězí maso Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 20 minut 2 názory

Suroviny 3-4 dle množství masa

kvalitní hovězí maso - odleželé a určené na steaky
anglická slanina
režná nit
sůl
pepř čerstvě mletý pokud možno vícebarevný (to jen pro efekt)
hranolky z brambor
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou slaninou a ovážeme režnou nití. Takto připravené steaky nesolíme, pouze okořeníme pepřem.

  2. Na dobře rozpálenou pánev, nejlépe s těžkým dnem, určenou na steaky, položíme připravené bifteky a na malém množství oleje opékáme z obou stran cca 3minuty z každé strany. Každý podle toho jak má rád (krvavý - kratší dobu, medium 3 minuty a propečený cca 5 minut z každé strany).

  3. Mezitím si ve friťáku usmažíme hranolky.

  4. Bifteky si vyjmeme z pánve, necháme odležet pod alobalem, aby se uvolnila šťávička v mase. Potom osolíme dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu podávám domácí červenou řepu s křenem.

Komentáře k receptu Hovězí biftek se slaninou

  • casino casino

    Peter Kusý:
    No, Chateaubriand je něco úúúplně jiného :-) a na TOP není dokonce ani pod názvem Dvojitý biftek :-O

    Odpovědět

  • Peter Kusý Peter Kusý(neregistrovaný)

    Recept je známy ako "Chateaubriand" a hrúbka mäsa (sviečkovej) býva najmenej 4-5 cm.

    Odpovědět

Tématické fráze: hovezi biftek hovězí bifteky hovězí biftečky biftek s hranolkama krvavý biftek recept hovězí steak se slaninou odležené hovězí hovězí biftek recept hovězí biftek videorecept recept krvavy biftek jak smazit hovezi hovězí maso s anglickou slaninou hovězí steak s anglickou slaninou recept hovězí biftek hovězi bivtečky bifteky z hovězího domaci slanina hovězí steak hranolky hovězí biftek s hranolky hovězí steak s anglickou slaninou