Vepřový řízek naruby
Vepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně jiný chuťový rozměr. Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 618 kJ / 865 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,43 g |
Tuky | 84,77 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 16,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2024 19:25
Řízky naruby jsem kdysi dávno dělávala. Pamatuji si, že nám všem moc chutnaly. Tyhle mi přišly poněkud nevýrazné a já nemohla přijít na to, co jsem udělala jinak, než kdysi. Pak mi to došlo - ty naše řízečky jsem ještě zalévala zakysanou smetanou, ve které jsem rozmíchala sojovku. A navrch se dávala cibule. Občas ještě postrouhaný sýr nebo ta anglická slanina, prostě co zbylo v lednici. Byla to bašta. Tak zase někdy příště
5. 2. 2023 10:19
Vynikající! Udělala jsem k nim brambory HASSELBACK a zelný hospodský salát. Doba pečení se mi zdála krátká, máme rádi pomalé a delší pečení, tak jsem dala na hodinu na 120 stupňů, pak teprve pokladla cibulí a paprikou a dala dopéct na uvedenou teplotu a dobu. Rodina chválila, děkuji.
29. 12. 2022 14:58
Výborné měl jsem trochu strach ať to nepřeženu s česnekem, ale podařilo se na jedničku.
Vřele doporučuji a už se těším na další.
Vřele doporučuji a už se těším na další.
23. 4. 2022 09:40
My je máme rádi je to něco jiného než klasický řízek
17. 5. 2021 23:14
Také je dobré rozložit řízky do zapékací misky a přelít je skleničkou Moravanky i s nálevem. Pak péct tak dlouho, až se tekutina zredukuje. Je to moc dobré.
28. 11. 2020 19:57
Také dělám. Jen začínám slaninou, pak řízky a znova slaninu. Zapeču půl hodiny
13. 11. 2015 19:41
Pridavam strouhany syr a podlevam troskou vody s masoxem
17. 12. 2013 16:46
zase jsem dnes dělala
18. 2. 2013 10:32
mňamka
17. 2. 2013 15:50
přidávám bodík a foto moc jsme si dnes pochutnali.. maso krkovici ) jsem si naložila na den do prolisovaného česneku a trochy oleje, opravdu, lahoda
děkuju za připomonetí receptu, úplně jsem zapomněla, že je to taková dobrota
děkuju za připomonetí receptu, úplně jsem zapomněla, že je to taková dobrota
25. 1. 2013 20:19
MňamLíbí se mi,jak to máš proložené těmi plátky pomeranče+5
25. 1. 2013 09:28
Také dělávám, nám nejvíce chutnají z krůtích prsou. Lepší je jeden den nasmažit, proložit anglickou s cibulí a nechat v lednici odležet do druhého dne. Potom nahřát troubu na plný výkon a až je nažhavená tak stáhnout na cca 160 - 170 st. a dopéct. NEpodlévám vůbec ničím, ze smažení jsou řízky nasáklé a i slanina pustí šťávu. MŇAM!
24. 1. 2013 14:53
Lucko, znám je, dělám je a myslím, že tu recepty jsou, ale protože jsou dobré, dávám ti ten 1.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 3 minutami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Soukenický řízek podle normy ČSN: Základem úspěchu je pěkně prorostlý bůček, skvělou vláčnost zajistí i mléko
Mnichovský vepřový řízek je pikantní díky křenu a hořčici. S bramborovým salátem chutná skvěle nejen na Oktoberfestu
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience
Další recepty
Tématické fráze: veprove rizky naruby vepřové řízky na ruby obrácený vepřový řízek smažený řízek naruby rizky naruby řízek naruby řízky na ruby řízek na ruby postup rizek na ruby kotlety naruby kotlety na ruby vepřový řízek řízky naruby recept řisky na ruby řísky naruby kotleta naruby vepřove řisky řízek naruby zapečený se smetanou řízek naruby recept obracene kotlety
Suroviny: kotleta vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, slanina anglická, sůl, pepř, česnek granulovaný, olej, strouhanka, vejce
Vepřový řízek naruby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZ7z
13 názorů