Vepřový řízek
Možná si říkáte, že vepřový řízek je tak jednoduchá záležitost, že nepotřebuje vlastní recept. Nicméně pokud chtějí zejména začátečníci připravit dokonalý, křupavý a šťavnatý plátek masa, rady jistě ocení. A nejen oni.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 390 kJ / 810 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,91 g |
| Tuky | 32,25 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 723 mg |
| Sodík | 889 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 5,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky. Položíme na prkénko a z obou stran naklepeme. Poté z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 2: Do tří hlubokých talířů připravíme ingredience na obalování. Do jednoho vsypeme hladkou mouku. Do druhého vyklepneme vejce a prošleháme je s mlékem, špetkou soli a špetkou pepře. Do třetího talíře nasypeme strouhanku.
Krok 3: Maso důkladně obalíme v mouce, pak ve vejcích, a nakonec ve strouhance. Pro lepší konzistenci obalu můžeme postupovat i tak, že maso obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích, pak zase v mouce, opět ve vejcích, a nakonec ve strouhance.
Krok 4: V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a řízky v něm osmažíme dozlatova z obou stran. Smažíme pozvolna, aby se řízky uvnitř dobře prosmažily a nespálily se.
Krok 5: Hotové řízky vyjmeme z oleje a necháme vysušit na ubrousku.
Krok 6: Podáváme s oblíbenou přílohou a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 21. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový řízek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXYX
Moje poznámka
Vepřový řízek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXYX
Nejnovější recepty
Krém ze strouhané zeleniny
Přidáno před 15 minutami
Salát Beluga
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s mletým vepřovým masem
Přidáno před 11 hodinami
Čočka na česneku
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 16 hodinami
Bramborové knedlíky plněné škvarky a houbami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové kuličky pečené v kysaném zelí
Sahula před 7 minutami
Výborné lokše
KetyHu před 27 minutami
Vepřová panenka na houbách
Sahula před 33 minutami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Jan Nemec před 36 minutami
Bramborová polévka s houbami
Fitulka před 1 hodinou
Játrové knedlíčky
jana.smajclova před 1 hodinou
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
Aprilka před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
lucyjezdikova před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Mon17 před 2 hodinami
Tématické fráze:
vepřový řízek,
veprove rizky,
řízek,
vepřový řízek recept,
jak správně usmažit vepřový řízek,
rizky veprove,
vepřový řízek-recept,
veprove rizky jinak,
vepřové řízky recept,
jaké maso na řízky,
vepřové řízky recepty,
řízek vepřový,
jaké vepřové maso na řízky,
jaké maso na vepřové řízky,
řízek recept,
recept na vepřové řizky,
recept veprovy rizek,
vepřový řízek jinak,
recept na vepřový řízek,
vepřovi rizek
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
vejce,
mléko,
strouhanka,
olej
Komentáře (64)