

Langoše mňam
Suroviny
- 1 kostka droždí
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- 300 ml vlažného mléka
- 1 zakysaná smetana
- 1 lžička cukru moučky
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme vejce, sůl, cukr, mléko a smetanu a vypracujeme těsto, které vložíme do sáčku a dáme do lednice na 2 hodiny.
Po 2 hodinách těsto vytáhneme a mastnýma rukama vypracujeme 20 bochánků, které necháme chvíli odležet.
Každý bochánek vytáhneme tak, aby vznikla tenká placka. Smažíme do zlatova po obouch stranách.
Poznámka od kuchařky
Můžeme potřít česnekem, namazat tatarkou nebo kečupem a posypat nastrouhaným sýrem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Langoše mňam
-
Maminka19 - umíchala jsem těsto a spustil se proces typu "hrnečku vař" - do 400 g hladké mouky se nemůže dát 300 ml mléka a ještě zakysaná smetana, je to strašně řídké. A i po přisypání mouky - asi na 700 g se nic nezměnilo, těsto mi kynulo a kynulo až se dělaly bubliny a bylo prostě všude...
, takže jsem udělala mini-langošky a těsto na pánev dávala lžící.... Ale na chuť byly langošky opravdu dobré......
-
vyzkouším
-
BIBI vypadaj moc dobře..
-
hosta:
-
Bibinka:vypadají velmi jedle - bibi, neměla jsi málo těsta
nechybí ti tam jedna fotka?
-
Maminko19, dnes jsem udělala k večeři tvoje langoše, byly moc dobré
, tak ti dávám 1.bod
a přidávám ti fotky