Vepřové řízky kari

Vepřové maso Doba přípravy: 30 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 30 2 názory

Suroviny 2 porce

2 plátky vepřového masa
1 vejce
2 lžíce Solamylu
1/2 dcl mléka
2 lžíce Vegety
3 lžičky kari koření
3 lžíce sojové omáčky sladké
sůl
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso z vepřové kýty či plecka naklepeme a malinko osolíme.

  2. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti.

  3. Maso necháme asi 2 hodiny ve směsi odležet a smažíme pomalu na rozpáleném sádle.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s vařenou rýží, do které přidáme kari a celou cibuli, do které napícháme hřebíček. Když zbude z obalování řízku, vyliji to do vody, ve které vařím rýži. Je pikantní.

Zdobíme zeleninou.

Komentáře k receptu Vepřové řízky kari

Tématické fráze: vepřové plátky na kari řízky z vepřové plece vepřový plátek na kari veprove na kari řizek z vepřoveho plecka vepřové řízky z plecka veprova plec rizek vepřová plec rizky rizek z veprove plece vepřové plátky kari kari řízky řízky na kari vepřová plec na rizky řízky z vepřového plecka vepřový kari řízek veprove rizky z plece vepřovy plátek na na kari vepřové řízky s rýží vepřové rzky na kari recept na vepřové plátky na kari