Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánové chipsy

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 103 min Doba přípravy: 3 min Doba tepelné úpravy: 100 min

103 min (3 min příprava + 100 min tepelná úprava)

12. 2. 2013 00:15

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie694 kJ / 166 kcal
Bílkoviny2,16 g
Tuky0,54 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zuzun

12. 2. 2013 23:00

susila jsem banany nekolikrat, ale trva to pekne dlouho, asi 4 az 5 hodin... tak me prislo, ze to nema cenu...tak je jim jenom v jejich prirozenym stavu. Ale dobry jsou, tojo:yes:

Jitkas

12. 2. 2013 21:19

Andrej, nejlepsi snad je toston.Jasne , ze se musi delat z bananu( platanu), ktere vubec nemaji chut bananu naopak, syrove jsou primo nechutne, nebot jsou plne taninu a tzv. se lepi na jazyk.

Andrej

12. 2. 2013 21:09

Chipsy pochádzajú zo zóny Karibského mora, kde sa na ne používa iný druh banánov - Plátano macho. Sú obrovské, šupa je zelená a po nakrájaní ich ešte treba stlačiť. Proces smaženia je trochu iný, než napr. zemiakové hranolky. To, čo píše Bibinka, by mohlo byť pravdepodobne z takých banánov. Tu sa bežne predávajú, pretože je tu hodne obyvateľstva zo zóny, kde sa tieto Plátanos macho pestujú. V reštauráciách zameraných na tamojšiu kuchyňu sa podávajú ako príloha (to isté z yuky) ku niektorým jedlám (čerstvo smažené) namiesto zemiakových hranolkov (napr. Ropa vieja atď.).

aaura aaura

12. 2. 2013 13:53

Bibinko a já je kupuju dětem někdy místo bonbónů v Intersparu....jsou výborný. Děti je mají rádi. Když jsem je začala kupovat, stály asi 7 korun....teď jsou, tuším, za 12 korun....takže pořád levnější a zdravější, než pytlík medvídků :-). Sušičku máme, ale banány jsem ještě nezkoušela...prý černají...ale proto asi ten citrón. Tak to zkusím a dávám bodík.:yes:

Bibinka Bibinka

12. 2. 2013 13:28

Kamili, takové chipsy jsme si kupovali před lety v bývalém NSR a tak moc nám chutnali, že nám je příbuzní čas od času posílali,byly v takových pytlíkách, jako jsou u nás slané brambůrky;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušení banánů v sušičce jak sušit banány jak usušit banány jak usušit banán sušení banánů sušení banánů v troubě sušené banány v troubě jak sušit banány v sušičce sušené banány v sušičce jak sušit banán jak dlouho sušit banány susene banany recept jak dlouho se suší banán jak sušit banány v troubě bananove cipsy suseny banan v troube sušený banán v sušičce domaci susene banany susime banany domaci suseni bananu

Suroviny: banán, tuk, citron

TopRecepty.cz

Banánové chipsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zlDO