Jogurtina

Suroviny cca 750g

2x500vg bílého Selského jogurtu Hollandia
250 g měkkého tvarohu

Postup přípravy receptu

  1. Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24 hodin v lednici odkapávat.

  2. Vyndáme z lednice, syrovátku si dáme stranou na vlastní spotřebu nebo ji vylijeme (zhruba polovinu hmotnosti tvoří právě syrovátka, tudíž z kilového jogurtu nám zůstane půlkilový).

  3. Nyní vezmeme ruční šlehač nebo metličku a šleháme alespoň 5 min, aby se nám vše propojilo do hladka a mělo by zvednout objem.

  4. Dáme do uzavíratelné dózy a v lednici můžeme skladovat do nejbližšího data spotřeby uvedeného na použitých surovinách. Samozřejmě se dá recept přepočítat na menší množství, ale já ji používám často, tak to pro mě nemá smysl.

Komentáře k receptu Jogurtina

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave(autor receptu)

    Dominika: klasický měkký tvaroh, který se prodává ve vaničce. Raději to tedy u receptu dopíšu:yes:

    Odpovědět

  • Dominika Dominika(neregistrovaná)

    Zaujímalo by má aký tvaroh tám ide či nejáky mekký alebo tvrdý,alebo myslíte bryndzu???

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave(autor receptu)

    Jj variantu z jogurtu znám a už jsem tu i zahlédla i se smetanou, ale mně napadl tvaroh a vyšlehat, tudíž to není tak hutné. Používám to buď v tomto stavu s plátkem šunky a nebo jako základ pomazánek ;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Musím vyzkoušet i tutuo variantu;-):yes::yes:Dělám jen z jogurtu a přidám různé bylinky, nebo jen česnek a sůl;-)Moc nám chutná:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: panenka jogurtina jogurtina panenka panenky jogurtina jogurtyna panenka jogurtýna panenky jogurtyny panenky jogurtyny jogurtinis jogurtina.cz panenky jogurtina panenky jogurtino panenka jogurtyny panenka panenka jorurtyna panenka jogurtime panenkajogurtina panenka joghurtiny pomazanka jogurtina panenka jogurtyny jogurtýny panenka jogurtina