Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami je lahodný pokrm, který kombinuje jemnou chuť sladkovodní ryby s aromatickými bylinkami a dokonale křupavými bramborami. Tato kombinace přináší osvěžující a vyvážený pokrm, který je ideální pro letní grilování nebo lehkou večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 966 kJ / 1 665 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 186,00 g | 
| Tuky | 40,80 g | 
| Vláknina | 17,60 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 298 mg | 
| Sůl | 0,80 g | 
| Sacharidy | 129,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Očištěného amura naložíme do směsi nasekaných bylinek, cibulky nahrubo nakrájené a nadrceného česneku, přidáme sůl a olivový olej.
	Krok 2: Necháme dva dny naložené, otáčím ho v marinádě alespoň jednou za den.
	Krok 3: Po dvou dnech vyndáme z ledničky, nachystáme si rozčtvrcené brambory posypané grilovacím kořením, trošku másla, zabalit brambůrky do alobalu a šup na gril.
	Krok 4: Po 10 minutách co jsou brambory na grilu, vezmu kůži ze slaninky, potřu gril a naloženého amura tam hezky ogriluji po dobu 4 minut z každé strany, přičemž začínáme položením amura na kůži.
Zveřejněno 9. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpyy
Moje poznámka
					
				
Amur s bylinkami a grilovanými bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qpyy
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 30 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 40 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak připravit amura, 
						
						
							recept amur, 
						
						
							recepty amur bílý, 
						
						
							amur bílý recepty, 
						
						
							amur recept, 
						
						
							amur na bylinkách, 
						
						
							amur recepty, 
						
						
							amur bílý recept, 
						
						
							smažený amur recept, 
						
						
							jak na amury, 
						
						
							recepty amur, 
						
						
							brambory na grilu, 
						
						
							recept na amura, 
						
						
							amur bílý-recepty, 
						
						
							recepty na amura, 
						
						
							smazeny amur, 
						
						
							nagrilu.cz amur, 
						
						
							recepty ryby amur, 
						
						
							recept amur bílý, 
						
						
							recepty z amura
						
					
						Suroviny:
						
							amur, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							libeček, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							nať celerová, 
						
						
							tymián citronový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							brambory, 
						
						
							koření grilovací, 
						
						
							máslo, 
						
						
							slanina
						
					
	
			
	
Komentáře (3)
Stejn tak jako Maris nechápu, proč se nemá dávat citron na rybu, slyším to prvně