Suroviny
Porce: 6ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 085 kJ / 1 454 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,98 g |
Tuky | 32,36 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 6,11 g |
Sůl | 15,21 g |
Sacharidy | 239,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem.
Krok 2: Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej.
Krok 3: Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s olejem a druhou polovinu si necháme stranou na potření bulek.
Krok 4: Mouku i tekuté složky smícháme dohromady, těsto důkladně propracujeme.
Krok 5: Těsto se bude lepit, ale nepřidávejte mouku, jinak budou houstičky tuhé.
Krok 6: Dáme kynout přikryté utěrkou na teplé místo cca 60min (dokud těsto nezdvojnásobí objem).
Krok 7: Pak vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a rozdělíme na 6 kusů. Tvoříme bulky a přemístíme na pečicí papír. Bulkám necháme mezi sebou rozestupy alespoň 4-6 cm.
Krok 8: Na plechu je ještě nechte nakynout 20 - 30min.
Krok 9: Troubu předehřejeme na 200° C. Bulky potřeme vajíčkem, posypeme sezamem. Pečeme přibližně 13min.
Krok 10: Ihned po vyjmutí z trouby bulky přikryjeme utěrkou, potřebují se lehce zapařit.
Krok 11: Pod utěrkou by měly zůstat až do zchladnutí, potom je můžeme ihned rozříznout nebo dát do igelitového pytlíku a nejpozději následující den použít.
Krok 12: Náplň už záleží jen na vás. Inspirovat se můžete např. mými oblíbenými drůbežími hamburgery.
Zveřejněno 29. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grahamburgerové bulky (DlabemeZdrave)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg7l
Moje poznámka
Grahamburgerové bulky (DlabemeZdrave)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jg7l
Nejnovější recepty
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 1 hodinou
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno 1. 8. 2025 15:29:15
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno 1. 8. 2025 13:27:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 minutami
Drožďová pomazánka
dataner před 36 minutami
Oreo sushi
kucharska.kocka.cz před 57 minutami
Rychlé jogurtové lívanečky
sterzova1963@seznam.cz před 1 hodinou
Bublanina pro pokročilé
Michaela80 před 1 hodinou
Pečený tvaroh s jablky a ořechy (vhodné pro diabetiky)
Ivyjg před 1 hodinou
Výborné lasagne
honza.podhradsky@gmail.com před 1 hodinou
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 2 hodinami
Těsto na pizzu
xLIONx před 2 hodinami
Tématické fráze:
dlabemezdrave.cz,
vegan bulky,
bulky na hamburger,
fitness bulky,
domaci bulky zdravě,
recept na bulky na hamburger,
vegan bulky recept,
bezlepkové bulky na hamburger recept,
celozrnné bulky vegán,
recept na hamburgerové bulky celozrnné,
burge bulky recept
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
mouka grahamová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
olej,
droždí,
cukr,
sůl,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (3)