Suroviny
Porce: podle množství broskví
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 276 kJ / 1 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 340,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve hodně zralé si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v tekutém stavu, přidáme cukr, stále vaříme a mícháme na menší teplotu, ne na plno, aby se nám nepřichytily. Povidla jsou hotová, když nepadají ze lžíce!
Krok 2: Nalijeme do čistých sklenic tak do 3/4 a do každé sklenice přidáme 1 lžíci konzervačního prášku rozmíchaného ve 100 ml vody a dolijeme, povidla necháme vychladnout, až pak zavíčkujeme.
Zveřejněno 27. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoBr
Moje poznámka
Broskvová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoBr
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 7 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 2 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 2 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 2 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 5 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 7 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 8 hodinami
Tématické fráze:
broskvová povidla v troubě,
jak se dělá broskvová marmeláda,
pecena broskvova povidla,
broskvová povidla pečená v troubě,
broskvova marmelada z trouby,
pečená broskvová marmeláda,
broskvova povidla bez michani,
brosková povidla,
povidla z broskví v troubě,
broskvová zavařenina,
pecena povidla z broskví,
broskev povidla recept,
broskvová pečená povidla,
tekuté povidla,
broskvová marmeláda pečená v troubě,
broskova marmeláda,
povidla,
broskvová povidla bez cukru,
povidla zbroskví,
broskvova povidla pecena v troubě bez míchání
Suroviny:
broskve,
cukr krystal,
konzervační přípravek proti kvašení,
voda
Komentáře (8)
1 PL na sklenici?
bod 2 postupu : stačilo by vhodně použít slůvko "roztok", že