Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 614 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,85 g |
Tuky | 199,11 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 2,91 g |
Sůl | 7,25 g |
Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky.
Krok 2: Také játra nakrájíme na zhruba stejné kostky, jako kýtu.
Krok 3: Kostky z vepřové kýty pokapeme citronem a olejem a dáme na 2 hodiny do lednice.
Krok 4: Na jehly pak střídavě napichujeme maso, játra zabalená v anglické slanině a půl žampionu.
Krok 5: Vše osolíme, opepříme poprášíme paprikou a vložíme do pekáče.
Krok 6: Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a poházíme na jehly.
Krok 7: Mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě dočervena. Během pečení obracíme a podléváme výpekem.
Krok 8: Jako příloha jsou vhodné vařené, nebo opečené brambory.
Zveřejněno 3. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehla pana starosty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ArpB
Moje poznámka
Jehla pana starosty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ArpB
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 19 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
starostova jehla,
brambory pana starosty,
starostova játra,
starostova topinka,
kýta vepřové maso recepty,
starostovi jatra,
vepřová játra pana starosty,
recept starostova jehla,
játra pana starosty recept,
starostovy játra,
starostovi koule recept,
játra pana starosty,
recepty pro pány,
rožnovská játra se s žampiony,
kuchařka jehla,
vepsova jatra pana starosty,
starostovi játra recept,
starostovy játra recept,
starostovy játra recepty,
starostova játra recept
Suroviny:
kýta vepřová,
játra vepřová,
slanina anglická,
olej,
šťáva citronová,
cibule,
žampióny,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř
Komentáře (34)
super