Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 117 kJ / 4 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,26 g |
Tuky | 71,11 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 4,61 g |
Sůl | 11,85 g |
Sacharidy | 866,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jde o balkánský recept, který jsem si kdysi opsala, nevím odkud, a využila až teď. Navečer z něj upeču jako první osúch :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 4. 2018 11:10
hosta: Odzkoušeno, na buchty se nehodí ,ale na pletýnky ano ! Nechat to v teple nakynout po upletení. Vyzkoušela jsem místo hrubé mouky polohrubou a byly lepší, langoše i pletýnky. Takže , kdo má rád jemnější ať dá polohrubou mouku místo hrubé. Poznámka : 7 dní mi ještě nevydrželo, bohužel !
19. 2. 2018 19:50
Veronika.Hrozna: asi ano - zkus a napiš
19. 2. 2018 19:45
Hostičko odzkoušeno : Těsto z půl dávky vydrželo 3 dny , udělal jsem z něj 10 langošů . V lednici to kynulo pořád dál, ale ne tak "bláznivě" jako první den. Příště odzkouším něco sladké třeba závin , nebo něco jiné. Zkusím i pizzu ,ale ta se u nás moc nemusí ! Chtěla jsem vyzkoušet pita chléb ,nebo housky a pletýnky myslíš, že by to šlo?
17. 2. 2018 18:53
hosta: Já včera dostala od známých domácí uzené kosti , udělala jsem fazolovou polévku na kyselo a k tomu tyhle lángoše místo chleba. Velmi nediétní, ale strašně dobrééééé!
17. 2. 2018 18:42
Veronika.Hrozna: - kyne to jen ten první den, pak už ne - mně pytlík protrhlo - ale lepší dát dva do sebe, mělo by být zmáčklé, vandlík by poskytl moc prostoru. Určitě můžeš cukr ubrat - mně takhle vyhovovalo, v langoších mi to ani nevadilo a ve sladkém by mi asi chybělo - ale nějaký kompromis...
17. 2. 2018 18:37
hostičko: uděláno , a ze špajzu , kde mám friťák bylo slyšet manžela od stolu , "umhhha to je výborné, vynikjúce" uhmhhaha" a ,tak jsem smažila dál. Mám jedno upozornění , kyne to jako hrníčku vař , sáček omotalo kolem láhve s okurkami, takže vandlík se šikne , uzlík na sáčku jsem stěží rozvázala jak byl utaženej tím kynutím. A to bylo jen půl dávky těsta!
Pak jsem si dala já a mohu to "uhmahha " jen potvrdit. Mám jednu otázku, není možné ubrat cukr do těsta z 3 lžic na 1 lžíci !
Takto naslano na lángóše by to bylo ještě lepší.
Těsto se podařilo napoprvé , zvládne to každý ! Určitě se dá vymísit i ručně není tuhé ! Proti předpisu jsem celkově přidala do těsta na válení a mísení 1,5 lžíce hl. mouky. Výborný recept. Jogurt jsem měla 145 g !
Pak jsem si dala já a mohu to "uhmahha " jen potvrdit. Mám jednu otázku, není možné ubrat cukr do těsta z 3 lžic na 1 lžíci !
Takto naslano na lángóše by to bylo ještě lepší.
Těsto se podařilo napoprvé , zvládne to každý ! Určitě se dá vymísit i ručně není tuhé ! Proti předpisu jsem celkově přidala do těsta na válení a mísení 1,5 lžíce hl. mouky. Výborný recept. Jogurt jsem měla 145 g !
17. 2. 2018 15:01
Veronika.Hrozna: nechávám tak deset minut ukrojené kousky - jen aby nebylo tak studené a tuhé - a než se ti rozehřeje olej na ty langoše. Já zadělala minulý pátek, na dvakrát spotřebovávala půlku do středy (na frgál a taky na langoše) - pak jsem zbytek v sáčku dala do mrazáku, tak uvidím, co z toho bude, až vyndám
17. 2. 2018 14:07
hostičko: Těsto mám udělané , vyklopila jsem ho z hnětače na vál podsypala troškou hladké mouky udělala bochánek a dala do lednice. Udělala jsem půl dávky ! Za čtyři hodiny vyndám kolik potřebuju a udělám bulky na lángoše , kolik času to potřebuje ještě venku z lednice kynout, nebo se dá použít hned ?
16. 2. 2018 14:37
Veronika.Hrozna: jistěže dá - i v pekárně. Má konzistenci i strukturu klasického kynutého těsta, které jde rozválet, tvarovat ...
16. 2. 2018 14:10
Dá se to umíchat i v robotu, nebo je potřeba mísit ručně ? Jak dlouho a jakou konzistenci by to mělo mít, než to půjde do lednice? Chci udělat ,ale dělám poprvé tohle těsto.
11. 2. 2018 11:38
Po delší době došlo opět na toto těsto - je báječné - zatím dva frgály (maková nádivka nastavená špagetovou dýní a solamylem), zůstává v lednici na další... asi langoše?, přidávám fotku.
25. 11. 2013 16:03
Veronika.Hrozna:Vypadlo mně L tak se omlouvám.
25. 11. 2013 15:57
Majka8: Máš to špatně opsané "v a n d l í k " a ne vandík !!!!
25. 11. 2013 01:51
Musím ještě reagovat,nemyslela jsem to zle,jen jsem chtěla vědět co jsou oškvarkové pagáče a vandíka...bohužel jen Marika zodpověděla a jsem ji za to vděčná.Pamatuju slovenské pondělky v tv,takže nejsem žádný mladý ucho.Možná jsem to přehnala s tím,prosím po česku,ale je tu spousta receptů ve slovenštině a autor bez problému dopíše český název,tak jsem myslela,že bude reagovat autor,bohužel jsem dostala slušnou nakládačku,tak jen dodám,nejsem tydýt,jen jsem ne ve zlém úmyslu reagovala špatně.Těsto mám díky vysvětlení Mariky v lednici a jak se zadaří dám vědět,pokuď mně tu nepoženete na pranýř.Napsala jsem český portál,boha,taky jsem to nemyslela zle,ale když se někdo chce chytit,tak se chytí....jen dodám,je mně to líto a omlouvám se všem,kterých se to dotklo.
24. 11. 2013 22:53
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 3 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 4 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno 30. 4. 2024 16:58
Právě bylo uvařeno:
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 2 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
Vanda_A uvařila před 2 hodinami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Denny2111 uvařila před 4 hodinami
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 5 hodinami
Koka buchta
Panova uvařila před 6 hodinami
Moravský králík
Libotovska uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ledové matcha latte a frappuccino jako ze Starbucksu: Zelený nápoj z čajového prášku dokonale osvěží a „nakopne“
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
Další recepty
Tématické fráze: kynute testo do mrazaku kynuté těsto v lednici těsto na langoše kynuté v lednici těsto kynuté v lednici kynute těsto do lednice sedmidenni buchta těsto na langoše, kynuté v lednici těsto na pizzu kynuté v lednici kynuté těsto z chladničky langoše kynuté v lednici mrazené kynuté těsto kynuté těsto v mrazáku kynuti těsta v lednici kynuté těsto kynuté v lednici kynuté těsto z lednice slovenský osúch sedmidenní chléb langoše kynuté za studena recept pizza kynutá za za studena pizza kynutá v lednici
Suroviny: mléko, cukr krystal, droždí, mouka hladká, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, cukr, olej, sůl
Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gx6J
67 názorů