Hovězí játra na slanině

kackac771 Kuchař: kackac771

Doba přípravy: 30 minut Hovězí maso 3 názory

Suroviny

500 dkg hovězí játra
1 větší cibule
20 dkg Gazdovské slaniny nebo Anglické slaniy
2 lžíce hořcice
1 kelímek smetany
20 dkg kyselé okurky
vývar nejlépe zeleninový
sůl
pepř
kmín
kurkuma
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játru odblaníme a nakrájíme na kostky. V hrnci osmažíme cibulku se slninou nakrájenou na malé kostičky. Smažíme do zlatova. Po té přidáme játru a osmažíme z každé strany. Přidáme kmín, hořčici a asi po třech minutách zalejeme vývarem (může být i voda).

  2. Dusíme do změknutí. přidáme smetanu a nakrájenou okurku na jemno a přidáme i kurkumu. podle chuti přidáme sůl a pepř.

  3. Zahustíme světlou jížkou podle potřeby. Já jsem to podávala s knedlíkem a nebo s kuskusem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí játra na slanině

  • kackac771 kackac771(autor receptu)

    Aničko také je je používám málo kdy ale byly domácí z mladého býčka byly nádherně křehké:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hovězí játra používám málo kdy,většinou dusím z vepřových:-)Hovězí jsou chutnější,když je nakrájím na plátky a ty prošpikuji slaninou.Postup dále stejný;-)Ale to je jen můj názor a má příprava;-)

    Odpovědět

  • BUBAK BUBAK

Tématické fráze: jak připravit hovězí játra hovězí játra na cibulce podle babičky hovězí játra hovezi jatra na cibulce hovězí játra recept hovězí játra s mladého býčka hovězí játra recepty recept na hovězí játra játra na cibulce se slaninou hovězí hovezi jatra s okurkou recepty játra hovezi hovězí játra se slaninou hovězí játra smažená hovezi na slanine recepty na hovězí játra hovjezi jatra na slanině restované hovězí játra na cibulce recept hovězí játra játra na slanině hovezí na slanině recepty