Tykvový prívarok s rajčaty

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30 min 4 porce Zeleninová jídla 8 názorů

Suroviny

500 g tykve (ne cuketa)
4 rajčata (může být i konzerva)
1 cibule
olej
1 dl mléka (může být i smetana)
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
cukr
ocet
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubé rezance (skôr hranolčeky), paradajky narežeme na kocky.

  2. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme 10 min.

  3. V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme do zeleniny a ešte 10 min pomaly varíme.

  4. Dochutíme cukrom a octom na príjemnú sladkokyslú chuť a sekaným kôprom.
    Podávame s akýmikoľvek fašírkami a zemiakmi, príp. len chlebíkom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tykvový prívarok s rajčaty

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana Remkova: Janka, maslová sa na to hodí.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    tejaja: děkuji, Terezko, nějakou tu dýni koupím. Myslím, že momentálně je nejvíc vidět ta máslová. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jana Remkova: Je to druh dyne, ale nie oranžová, ale dlhá, svetlobéžová. Pozor, cuketa sa na toto jedlo nehodí, má veľa vody a rýchlo sa rozsype. Janka, prívarok nemá český ekvivalent, zvykne sa u vás vravieť omáčka, lenže omáčka je čosi iné.;-)
    Pozri na dyne, tekvice a pod plody tu : https://www.toprecepty.cz/clanky/368-moje-dyne/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Noo, tohle bych mohla taky, Terezko!! Tekvica..je to taky dýně?? :-D Mám ještě z podzimu nějakou, ale jinak jsou i v obchodech. A ještě, Terezko, jak se řekne česky "prívarok" :-D. A to jsem si fakt myslela, že slovensky ovládám! :-D

    Odpovědět

  • vladi vladi

    tejaja:děkuji za odpověď - zkusím z patisonu- mám ještě od léta.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vladi: kľudne môžeš použiť aj patizón. ;-) Tekvicu a patizón možno voľne zamieňať vo všetkých jedlách, ale cuketu nie, tá sa nehodí na všetko, načo tekvica alebo patizón, je príliš vodnatá.
    Magduška, ako rada by som sa s tebou podelila :-D aspoň by sa mi uvoľnilo v mrazáku. Tých balíčkov mám ešte veľa ;-) Robím tekvicový prívarok klasický, ale mám dosť zavarených paradajok, tak som to skúsila takto. Príjemná zmena. ;-):-) Ja som k tomu vypražila fašírky z kučeravého kelu ;-)

    Odpovědět

  • vladi vladi

    Zajímavé- mohla bych použít i patizon??? na tento způsob??:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Poznám, je to dobrota... :yes: práve včera som objavila v mrazničke posledný zabudnutý balíček tekvice. Mne k tomu stačí chlieb, mužovi prikúpim párok alebo klobásu.:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: jak se řekne slovensky dýně jak se řekne slovensky patizón jak se rekne slovensky lilek jak se řekne slovensky :ocet jak se řekne česky paradajky maslova tekvice recepty privarok z maslove dyne privarok s patizonu láďa hruška mocarela mocarela hrušky ládi

Zapomněl/a jsem heslo