Dort Olaf

janusa Kuchařka: janusa

Doba přípravy: xxx Dorty 3 názory

Suroviny

Korpus1 a 1/2 dávky
4 vejce (bílky na sníh)
200 g moučkového cukru
4 lžíce horké vody
1 vanilka
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa (na tmavý korpus)
Krém
2 másla
2 vanilkové pudinky
500 ml mléka
200 g moučkového cukru
( Marcipán)
300 g moučkového cukru (prosít)
300 g polotučného sušeného mléka (prosít)
2 lžíce oleje
mandlové aroma (pár kapek)
1 bílek
3 lžíce vody(můžeme ještě přidat dle potřeby, ale po lžičkách)
Marmeláda dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý.

  2. Pečeme cca 30-45 minut na 170°C.

  3. Pekla jsem dva korpusy, světlý a tmavý, prořízla na 2 poloviny a při mazání jsem prostřídala díly.

  4. Krém: uvaříme z mléka a pudinků hustou kaši a necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme cukr a postupně i pudinkovou kaši.

  5. Spodní díl korpusu pomažeme marmeládou a krémem, střídáme díly a mažeme krémem, nakonec korpus celý pomažeme shora i po obvodu krémem a dáme zatuhnout do lednice.

  6. Suroviny na marcipán zpracujeme v míse tak dlouho, až nám vznikne tužší hmota podobná modelíně (nesmí se lepit k rukám - popřípadě drobit, v tom případě přidávám lžičku vody nebo moučkový cukr, s vodou opatrně, aby směs hodně nezřídla, nešla by válet).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dort Olaf

Tématické fráze: dort olaf olaf dort olaf olaf z marcipánu postup marcipánový olaf olaf z marcipánu dorty olaf olaf postup postup na olafa marcipán olaf postup na dort olaf marcipánový dort olaf dort olaf postup olaf na dort postup olaf návod na olafa marcipánový olafa olaf návod marcipánový olafa jak udelat olafa