Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 742 kJ / 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,90 g |
Tuky | 5,85 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 347 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Necháme maso zatáhnout a zeleninu mírně zkaramelizovat (mrkev tak pustí do masa nasládlou chuť). Krok 6: Přidáme ke směsi z lišek, podlijeme vodou (lze použít i hovězí vývar), mírně osolíme (vodu budeme později odpařovat), opepříme a přikryté pokličkou necháme na mírném plamenu dusit 1,5 – 2 hod. Občas vše promícháme, popř. přidáme vodu (vývar). Krok 7: Až je maso zcela měkké a rozpadá se na vlákna, necháme odpařit přebytečnou tekutinu do konzistence středně husté omáčky.
Teď je na místě ochutnání a případné dosolení podle potřeby.
Celková chuť by měla být výrazně hovězí a mírně nasládlá.
Jako přílohu volíme např. šťouchané brambory.
Zveřejněno 5. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVK7
Moje poznámka
Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVK7
Nejnovější recepty
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 11 minutami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicová kaše z hrubé mouky
bnasincova6 před 47 minutami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Pecula před 1 hodinou
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 1 hodinou
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 1 hodinou
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 2 hodinami
Jarní cibulková
Fitulka před 3 hodinami
Vaňkova česnečka
Fitulka před 3 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Beatriz před 5 hodinami
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 12 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
ragu z lišek,
liškové ragů,
hovězí s luskami,
hovězí ragú,
hovězí ragů s kořenovou zeleninou,
hovezi s liškami,
hovezi ragu na zelenine,
hovezi klizka na liskach,
hovězí krk na zelenině,
hovazi ragu s liskami,
ragu s kořenovou zeleninou,
maso na liskach,
jehněčí na korenove zelenině,
hovězí kostky na liškách,
pečené hovězí na liškách,
františkovské nudle,
hovězí ragú se zeleninou,
hovězí ragu s s korenovou zeleninou,
hovězí ragú na s marmeládou,
hovězí kližka na lišky
Suroviny:
maso hovězí na guláš,
houby lišky,
víno červené,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule červená,
marmeláda,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
fenykl,
koření hřebíček,
kmín celý
Komentáře (4)