Máslové krémové terčíky

Hella Kuchařka: Hella

50 ks Moučníky , Drobné pečivo 8 názorů

Suroviny

Těsto
125 g másla
70 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
1 necelá lžička sody
1 lžička vanilkového cukru
175 g hladké mouky
Máslová poleva:
65 g másla
250 g moučkového cukru
60 ml smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a sůl a třeme, až se spojí. Nakonec přidáme mouku prosátou se sodou. Těsto odložíme na hodinu zatuhnout do lednice.

  2. Potom můžeme těsto buď vyválet a vykrajovat různé tvary, nebo si ho rozdělíme na kousky, tvarujeme kuličky, které na plechu zploštíme a sílu asi 1/2 cm.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 8 - 10 minut.

  4. Po vytažení z trouby je necháme asi 5 minut vydýchat a pak je sundáme z plechu.

  5. Studené slepujeme nebo zdobíme polevou.

  6. Příprava polevy: Na pánvičce rozehřejeme na mírném ohni máslo a za stálého míchání je necháme pěnit až začne tvořit tmavší skvrny a vyčeří se. Pak ho odstavíme a krátce zchladlé přelijeme k moučkovému cukru, zamícháme a pak přilejeme smetanu. Vše vyšleháme do podoby krému. Po zchladnutí je poleva ztuhlá ale ne tvrdá, nedrolí se a pečivo můžeme ukládat na sebe.

Poznámka

Recept uvádím oproti originálu už v poloviční gramáži, protože toho je opravdu hodně a po ozdobení se nedoporučuje ho nechávat dlouho. Já ho mám v papírové krabici asi 14 dní a žádnou újmu nepozoruji.

Při zdobení jsem použila oba druhy zpracování - jak vyválení těsta, tak kuličky, na obrázku vidíte rozdíl - ty zoubkované jsou vykrajované.

Použila jsem i původní název, který se asi odvíjí od doporučeného zdobení jako šnek (v horní části obrázku). Zdobila jsem jinak, protože jsem předpokládala, že poleva bude hodně sladká a proto jí netřeba dávat hodně.

Zdroj: Knihovnička Recepty 10/2014 - Fajnové cukroví

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslové krémové terčíky

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Irrena: No to asi ne. Funguje to tak, že horké máslo napění cukr a vyšlehá se se šlehačkou do pěny. Když zatuhne, tak bys ho mohla tak jen mazat na slepování, ale je to tak tuhé, že by to asi zdobičkou neprošlo. Mě zbylo asi tak 2 dkg krému, tak jsem si ho v hrníčku schovala, abych zjistila, jak se dá časem použít.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Hello mám dotaz;-) Chtěla bych dneska vyzkoušet a chci se zeptat jestli si krém můžu udělat dopředu:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To vypadá moc dobře :-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    To je opravdu zajímavý krém:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To je ale opravdu hodně zajímavé, ukládám, vyzkouším, Vánoce se bohužel zas blíží:yes:;-)

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Velice zajímavý krém:-O udělám vnučce na soustředění i pro ostatní děti:yes::yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    zizala: No právě kvůli tomu krému jsem to vyzkoušela, nikdy jsem nic podobného nejedla. Domnívala jsem se, že to bude příliš sladké, ale je to docela dobré.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Víc se mi líbí ty vykrajované :yes: a ten krém je hodně zajímavý :yes::yes: Uloženo :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: máslová poleva máslová pěna maslova poleva recept máslové polevy poleva na maslove cukrovi knihovnička recepty 10/2014 - fajnové cukroví cukroví terčíky zbylo mi hodně máslového kremu krém na slepování drobného cukroví terciky recepty knihovnička recepty cukroví drobné cukroví zpracování tykve máslové máslová poleva se šlehačkou máslový krém na slepování sušenek máslová tuhá poleva poleva na maslove cukrovy zpracování máslové tykve máslové těsto na slepování terčíky se slehackou