Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 657 kJ / 396 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,21 g |
| Tuky | 35,53 g |
| Vláknina | 6,68 g |
| Cholesterol | 252 mg |
| Sodík | 557 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 8,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky. Můžeme použít škrabku na zeleninu k tomu určenou a nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl.
Krok 2: Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najemno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici.
Krok 3: Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna z obou stran na rozpáleném oleji.
Zveřejněno 25. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B2ox
Moje poznámka
Přírodní krkovička s celerovou remuládou (salátem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B2ox
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 2 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 5 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
jahodp před 14 minutami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 18 minutami
Kilimandžáro
jahodp před 23 minutami
BeBe střecha
jahodp před 25 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 27 minutami
Vídeňské brambory
poirotka před 1 hodinou
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
salát z celeru,
recepty z celeru,
krkovička na celeru,
krkovička s celerem,
celerova salat,
celerová remuláda dle jamie olivera,
recept na přírodní krkovici,
pikantní remulada,
jak se dela remulada,
celerová remuláda,
jamie remuláda,
krkovika štáva
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
celer,
hořčice hrubozrnná,
majonéza,
žloutek,
okurky sterilované,
šťáva citronová,
petrželka,
celer,
sůl
Komentáře (4)
Andri,také mám škrabku na julienne nudličky od Tescomy,ale nejraději bych s ní škrábla do hodně daleka