Parmezánové misky se zeleninovým salátem

radiator Kuchařka: radiator

Saláty 6 názorů

Suroviny

Parmezánová miska:
pánev
olej
3 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného parmezánu
Zeleninový salát:
1/2 malého bílého zelí
1/4 menšího celeru
1 velká mrkev
kousek červené papriky
trochu cukrové kukuřice
pažitka nebo petrželka
zakysaná smetana podle potřeby
1 ČL medu nebo trochu cukru
1 ČL citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Parmezánová miska: Připravíme si misku nebo větší sklenici, na které budeme parmezánovou placku tvarovat. Pánev lehce potřeme olejem a parmezán na ní pomocí lžíce rozprostřeme do kruhu. Můžeme také použít kruh-rantl z malé dortové formy, do kterého parmezán nasypeme, rozprostřeme a pak odstraníme z pánve. Pánev dáme na sporák, když se parmezán rozpustí a začne bublat, tak placku ještě 15 vteřin pečeme. Pak placku opatrně obrátíme, pomůžeme si plochou naběračkou a opět 15 vteřin pečeme. Placku přendáme na připravenou misku a rukama přitiskneme-vytvarujeme a necháme vychladnout.

  2. Zeleninový salát: Zelí omyjeme, očistíme mrkev, celer, papriku a vše nastrouháme na nudličky (speciální plastové struhadlo) nebo nastrouháme na klasickém struhadle. Nastrouhanou zeleninu dáme do mísy, přidáme cukrovou kukuřici, petrželku nebo pažitku, med, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a vše promícháme. Zeleninový salát dáme do parmezánových misek a ihned podáváme s pečivem nebo opečeným toustovým chlebem, kdo má rád, může potřít lehce česnekem.

Poznámka

Pokud byste chtěli salát dopředu připravit do parmezánových misek, tak počítejte s tím, že misky trochu navlhnou a už nebudou tak křupavé;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Parmezánové misky se zeleninovým salátem

Tématické fráze: zeleninový salát v křupavé misce plastové misky na zakysanou smetanu parmazanove misky top parmezánová pomazánky