Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 345 kJ / 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,62 g |
| Tuky | 15,30 g |
| Vláknina | 5,14 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 23,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme, omyjeme brambory.
Krok 2: Nastrouhame do misky jednu na jemno, druhou na hrubo, pripravime si oloupany cesnek. Prolisujeme do nastrouhanych brambor. Rozbijeme do toho 2 vejce pridame sul, pepr, majoranku, trosku grilovaciho koreni. Vse poradne rozmichame a vypracujem testo.
Krok 3: Nechame tak 10-15 minut odstat v klidu. Brambory pusti stavu. Postupne pridavame hladkou mouku a michame testo vidlickou.
Krok 4: Rozpalime si sadlo nebo olej na panvi. Na mirnem plameni smazime placky.
Krok 5: Nakrajime si hermelin na platky, nivu na kousky.
Krok 6: Rajce, okurek taky nakrajime.
Krok 7: Na vysmazenou placku pokladame hermelin, nivu, zeleninu a posypeme kyselým zelim.
Zveřejněno 15. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborak ala Hatori
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qY7
Moje poznámka
Bramborak ala Hatori
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qY7
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 16 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 19 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Darwin před 1 hodinou
Bílková bábovka
Pavluska75 před 1 hodinou
Klobásníky
Krista56 před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 3 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 3 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 3 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 3 hodinami
Tématické fráze:
tuřínové bramboráky,
tuřínové zelí,
tuřínové placky,
tuřínový bramborák,
tuřínová omáčka,
fotoalbum rajce.cz,
tuřínové zelí recepty,
tuřínové,
bramborak ala chocholous
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
koření grilovací,
mouka hladká,
sýr niva,
sýr hermelín,
zelí kysané,
rajče,
okurka salátová
Komentáře (10)
No, rcp byl původně nazván "Placky ala Hatori" Já jen kulantně naznačilo, že je to v podstatě bramborák a zdá se, že se někomu rozsvítilo a název pozměnil
zizala:
No, říká se, že v lásce a byznysu je dovoleno vše
Asi to platí i v kuchyni
No, my nejradši bramboráky jen tak samotné, s mlíkem