Snickers dort
Jistě znáte sladkou čokoládovou tyčinku s karamelem, na kterou dělalo reklamu i spousta známých sportovců. V tomto receptu z nich upečeme dokonalý dort. Arašídový korpus doplňuje máslový krém s čokoládou a celý je schován pod čokoládovou polevou.
Suroviny pro 1 kus
tortova forma s priemerom 28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 464 kJ / 10 627 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,81 g |
Tuky | 632,63 g |
Vláknina | 53,49 g |
Cholesterol | 3,19 g |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,44 g |
Sacharidy | 989,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve upečeme 3 korpusy, a to každý zvlášť. Nahrubo posekáme arašídy. Bílky s postupným přidáváním cukru vyšleháme do pevného stavu a zamícháme do něj 3 lžíce polohrubé mouky a posekané arašídy.
Krok 2: Vzniklou hmotu rozdělíme na tři stejné části (jeden díl vážil přibližně 430 g). Na dno formy dáme papír na pečení a boky vymažeme zlehka tukem a vysypeme moukou. Rozetřeme těsto a dáme péct.
Krok 3: Pečeme cca 20 minut na 160-180 °C. Těsto nepečeme zprudka, jen jako kdybychom ho sušili. Z formy vyjmeme, až když těsto trochu vychladne a zpevní se.
Krok 4: Během pečení a chladnutí korpusů si uvaříme krém. Žloutky s cukrem zlehka zpěníme a mísu postavíme na páru. V žádném případě nesmí být mísa se žloutky ponořená, musí být jen na páře.
Krok 5: Šleháme žloutky nad parou nějakých 10 minut. Po 10 minutách máme krásný hladký žloutkový krém, který odstavíme. Do krému dáme roztát čokoládu na vaření a 1/3 másla. Vše promícháme, dokud se máslo a čokoláda nerozpustí a nevznikne nám nádherný sametový čokoládový krém.
Krok 6: Krém odložíme na chladné místo a necháme ho vychladnout. Snickers tyčinky a mléčnou čokoládu v robotu rozsekáme na jemnější kousky. Do vychladlého žloutkového krému nakrájíme změklé máslo a vyšleháme do krému.
Krok 7: Do krému zamícháme nasekanou čokoládu, utřeme a odebereme z něj 2 velké lžíce, které použijeme na povrch a boky dortu.
Krok 8: Krém rozdělíme na dvě části a naplníme jim sněhové korpusy. Korpus je po upečení na povrchu takový polštářkový (tuto stranu můžeme přiklopit na krém).
Krok 9: Dort potřeme odloženým krémem a vložíme jej do chladu. Nad parou rozpustíme čokoládu a ztužený tuk a utřeme dohladka. Polevou potřeme dort a nazdobíme ho podle vlastní fantazie.
Zveřejněno 4. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snickers dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0mB
Moje poznámka
Snickers dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0mB
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 6 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 9 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 20 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 26 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 1 hodinou
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 18 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
snickers dort,
snickers dort recept,
dort snickers,
snickers buchta,
snikers dort,
dort snikers,
dort snicker,
buchta snickers,
snickers recept,
snikrs dorty,
nepečený dort snickers,
krém snickers,
dort snickers bez pečeni,
dorty ze snikers,
snickers krem,
snickers bez peceni,
nepečený snickers dort,
snickers,
dort snickers nepeceny,
snicker dort
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
nesolené arašídy,
mouka polohrubá,
žloutek,
cukr krystal,
máslo,
čokoláda na vaření,
tyčinky,
čokoláda mléčná,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (18)
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3415
bielkovu masu som urobila naraz na vsetky tri platy. Kedze je uz v nej muka a arasidy, ten sneh nie je nacechrany, ako ked ho vyslaham len s cukrom. (vid foto) Pecieme vysusovanim, takze nakypreny korpus pri tomto druhu pecenia nevznikne. Myslim, ze padnutej masy sa bat nemusis.
Masu som rozdelila na 3 casti a kazdy plat som piekla zvlast.
Piekla som vo forme 28 cm. Na blogu uvadzam aj autorku receptu a odkaz na recept samotny. Ona piekla vo forme obdlznikovej 22 x 33 a musim uznat, ze v tej obdlznikovej forme je to lepsie. Torta nie je makka, ako piskotova, takze tycinku mi skor evokuje ta hranata forma, ako tato okruhla. Dufam, ze Ta recept nesklame.
krajanie ?
Ako vravite + něco (ubrousek) na utření zapaplaného nože a na osušení mokrého nože před zakrojením
Vychytávka pokud pečete větší dorty (nad 30cm): složený dort PŘED POTAHOVÁNÍM přesně uprostřed protlačit tenkostěnou trubkou průměru asi 6 až 8 cm (vyšší plechovka bez dna od oliv, fazolí, chřestu, plastová trubka...) a jádro z plechovky pak vsadit zpět do dortu (možná bude nutno vršek dorovnat krémem) a pak dort potáhnout. Při krájení se nebudou klínkům bortit špičky, jak se rádo stává
často krájam nejaké rezy - a čo kus, to originál...ak je dcéra po ruke - tá ma na to oko, jeden kus má ako druhý.
To striedanie nožov si zapamätám, čo radíš. Používam len jeden nôž, ktorý dávam do horúcej vody - pod kohútik, alebo do pohára. Vďaka ti, dobrá víla!
Vela krat som pozerala ako to robi ona. Ona si vzdy pripravi dva noze do zavaraninoveho vysokeho pohara s horucou voda a strieda ich. A najprv si vzdy, akokeby rozreze tu cokoladovu polevu. Netaha noz az do vnutra zakusku.A ked uz ma tu polevu, poprekrajovanu, tak len vtedy zacne krajat naostro.
Len mám dotaz, aký systém máš (odkukaný asi od p. mamičky) na krájanie torty - čokopolevy? Ja nôž nahrievam v horúcej vode, ale veľká sláva to nie je. Vieš poradiť?