Štrúdl
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek, kousky švestek a vylepšit přidáním rozinek, mandlí nebo ořechů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 438 kJ / 2 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,18 g |
Tuky | 17,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 391,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme na vál a nastrouháme tuk. Přidáme sůl, cukr, vejce, vodu smíchanou s octem a vypracujeme vláčné těsto. Podsypáváme moukou, dokud se nelepí na ruce. Dáme do mikrotenového sáčku na chvilku do lednice.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 až 4 díly.
Krok 3: Vyválíme, plát pokapeme máslem, posypeme strouhankou, dáme očištěná a nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem, podle chuti přisladíme. Můžeme přidat rozinky a ořechy. Stočíme.
Krok 4: Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách stáhneme na 180 °C a pečeme dozlatova. Během pečení potřeme ještě 1x máslem. Po upečení potřeme znovu .
Zveřejněno 18. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N238
Moje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N238
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 6 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 6 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 7 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 33 minutami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 35 minutami
Bramborové knedlíky
Alamatej před 2 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 2 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 2 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 2 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 3 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 3 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 3 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl ze ztuženého tuku,
štrudl z tuku,
jak stocit strudl,
jak upéct štrúdl,
jak udělat štrůdl,
strudl ze stuzeneho tuku,
štrúdl,
štrůdl z ztuzeneho tuku,
štrúdl recept,
štrůdl nebo štrúdl,
štrůdl recept ocet a ztužený ruk,
strudl z ztuzeneho tuku babinciny,
strudl ze ztuzeneho tuku recept,
recept na testo na strudl ze ztuzeneho tuku,
štrůdl bez vajec,
recept strudl,
zavin ze ztuzeneho tuku,
jak stočit jablečný zavin,
štrudl jak,
jablečný závin ze ztuženého tuku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
tuk ztužený,
vejce,
ocet,
voda,
jablko,
cukr,
skořice,
cukr vanilkový,
rozinky,
ořechy,
máslo,
strouhanka
Komentáře (3)
Menší vychytávka-jakékoli těsto zadělávám ne na válu,ale ve velké hlubší míse.Jde to snadněji a nemám"zaneřáděný"vál