Štrúdl
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek, kousky švestek a vylepšit přidáním rozinek, mandlí nebo ořechů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 438 kJ / 2 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,18 g |
Tuky | 17,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 391,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme na vál a nastrouháme tuk. Přidáme sůl, cukr, vejce, vodu smíchanou s octem a vypracujeme vláčné těsto. Podsypáváme moukou, dokud se nelepí na ruce. Dáme do mikrotenového sáčku na chvilku do lednice.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 až 4 díly.
Krok 3: Vyválíme, plát pokapeme máslem, posypeme strouhankou, dáme očištěná a nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem, podle chuti přisladíme. Můžeme přidat rozinky a ořechy. Stočíme.
Krok 4: Povrch potřeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách stáhneme na 180 °C a pečeme dozlatova. Během pečení potřeme ještě 1x máslem. Po upečení potřeme znovu .
Zveřejněno 18. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N238
Moje poznámka
Štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N238
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 12 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Americký" moučník
Marcela0123 před 3 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
Marcela0123 před 3 hodinami
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 10 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 10 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 11 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 11 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 12 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 12 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 15 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 15 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl ze ztuženého tuku,
štrudl z tuku,
jak stocit strudl,
jak upéct štrúdl,
jak udělat štrůdl,
strudl ze stuzeneho tuku,
štrúdl,
štrůdl z ztuzeneho tuku,
štrúdl recept,
štrůdl nebo štrúdl,
štrůdl recept ocet a ztužený ruk,
strudl z ztuzeneho tuku babinciny,
strudl ze ztuzeneho tuku recept,
recept na testo na strudl ze ztuzeneho tuku,
štrůdl bez vajec,
recept strudl,
zavin ze ztuzeneho tuku,
jak stočit jablečný zavin,
štrudl jak,
jablečný závin ze ztuženého tuku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
tuk ztužený,
vejce,
ocet,
voda,
jablko,
cukr,
skořice,
cukr vanilkový,
rozinky,
ořechy,
máslo,
strouhanka
Komentáře (2)
Menší vychytávka-jakékoli těsto zadělávám ne na válu,ale ve velké hlubší míse.Jde to snadněji a nemám"zaneřáděný"vál