Dušený tuřín pod sýrem a smetanou

Suroviny

2 tuříny
2 brambory
50 g Čerstvého sýru Pikant (Kaufland)
50 g Goudy Wasabi (Kaufland)
1 PL Bavorské hořčice
200 g zakysané smetany
Sůl
pepř
drcený kmín
mletý koriandr na případné dochucení
Vývar nebo jen voda

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný tuřín i brambory nakrájíme na kostičky. Zalijeme vývarem, pokud jen vodou, tu ještě ochutíme kořením a uvaříme do měkka. Já připravovala jídlo v mikrovlnce, lze samozřejmě i normálně na sporáku.

  2. Ve vhodném hrníčku si do smetany vmícháme hořčici. Slijeme vývar do kelímku od smetany a za stálého míchání lijeme do smetany. Nezdrcne se.

  3. Na tuřín si rozdrobíme sýr, zalijeme smetanou. Můžeme buď zapéci v normální troubě, já dokončila v mikrovlnce, zapékala jsem na 500 W 20 minut

    Zdroj: Rodinná kuchařka, upraveno

Poznámka od kuchařky

Sýry si zvolíme dle své chuti, ale měly by být pikantní.

Bavorská hořčice je velmi osvěžující, malinko nasládlé chuti, ale můžeme ji také zaměnit za plnotučnou, ovšem už to bude chuťově jinde.

Komentáře k receptu Dušený tuřín pod sýrem a smetanou

Tématické fráze: tuřín recepty recepty z tuřínu tuřin recept receptý turin co uvarit z turina zapečené brambory s tuřínem zapeceny turin tuřín s bramborem recept tuřín tuřín bavorska hořčice-kaufland zapeceny turin recepty jak uvařit tuřín tuřín recept kaufland hovězí na smetaně s tuřínem recept kaufland