

Dušený tuřín pod sýrem a smetanou
Suroviny
- 2 tuříny
- 2 brambory
- 50 g Čerstvého sýru Pikant (Kaufland)
- 50 g Goudy Wasabi (Kaufland)
- 1 PL Bavorské hořčice
- 200 g zakysané smetany
- Sůl
- pepř
- drcený kmín
- mletý koriandr na případné dochucení
- Vývar nebo jen voda
Postup přípravy receptu
Očištěný tuřín i brambory nakrájíme na kostičky. Zalijeme vývarem, pokud jen vodou, tu ještě ochutíme kořením a uvaříme do měkka. Já připravovala jídlo v mikrovlnce, lze samozřejmě i normálně na sporáku.
Ve vhodném hrníčku si do smetany vmícháme hořčici. Slijeme vývar do kelímku od smetany a za stálého míchání lijeme do smetany. Nezdrcne se.
Na tuřín si rozdrobíme sýr, zalijeme smetanou. Můžeme buď zapéci v normální troubě, já dokončila v mikrovlnce, zapékala jsem na 500 W 20 minut
Zdroj: Rodinná kuchařka, upraveno
Poznámka od kuchařky
Sýry si zvolíme dle své chuti, ale měly by být pikantní.
Bavorská hořčice je velmi osvěžující, malinko nasládlé chuti, ale můžeme ji také zaměnit za plnotučnou, ovšem už to bude chuťově jinde.